ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Βέτο Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ Σουηδίας, Φινλανδίας

 


Αρνήθηκαν να παραδώσουν οι δύο χώρες στην Τουρκία στελέχη Γκιουλενιστών, που καταζητούνται για συμμετοχή στην απόπειρα  ανατροπή  του Τούρκου προέδρου!

Κάθετος και αρνητικός στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κάλεσε μάλιστα τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να «μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά του.

Πληροφορίες φέρουν την άρνηση του Ερντογάν να εκπορεύεται από την μη ικανοποίηση του αιτήματός του να παραδώσουν οι δύο χώρες στην Τουρκία στελέχη Γκιουλενιστών, που καταζητούνται για συμμετοχή στην απόπειρα ανατροπή  του Τούρκου προέδρου!   

Παρά ταύτα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Υπενθυμίζεται ότι απόφαση για διεύρυνση του ΝΑΤΟ απαιτεί έγκριση και από τα 30 μέλη της συμμαχίας και από τα κοινοβούλιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: