ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στήριξη στους εργαστηριακούς γιατρούς

 


 Τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις 26, 27 και 28 /5 του 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τους γιατρούς, αλλά και τους ασφαλισμένους, να δώσουν πειστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις, που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις 26, 27 και 28 /5 του 2022.

Με ανακοίνωσή του  στηρίζει την κοινητοποίηση, καλεί σε στήριξη του αιτήματός τους και επισημαίνει τα παρακάτω:

«Το αίτημα είναι λογικό και δίκαιο. Ζητούν να πληρώνονται για τις εξετάσεις, που εκτελούν στις δομές τους. Κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην καταστροφή  λόγω της εφαρμογής του ληστρικού μέτρου του clawback και του rebate, που πολλές φορές οδηγεί στην περικοπή ακόμη και του 50% της αξίας των εξετάσεων που κάνουν στα εργαστήρια και τα ιατρεία τους. Με την εφαρμογή του νέου νόμου για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ πλήττονται θανάσιμα, αφού αυξάνεται το λειτουργικό τους κόστος χωρίς να ελαττώνονται, έστω και ελάχιστα, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις .

Απεργούν για:

1.   Τον περιορισμό του clawback με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και στόχο την πλήρη εξάλειψη του

2.    Την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΦΥ

3.   Να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ  τις εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του.

4.   Λένε ΟΧΙ στον αφανισμό τους.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία, τα πολυϊατρεία και οι εργαστηριακοί ιατροί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, έχουν σηκώσει ένα σημαντικό βάρος, τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και πριν από αυτή. Είναι καιρός η πολιτεία να τους αντιμετωπίσει σαν εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να πληρώνονται για το έργο που προσφέρουν, με μέτρα όπως:

·        Την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

·        Τον περιορισμό του clawback με στόχο την πλήρη κατάργησή του σε βάθος χρόνου.

·        Τον εξορθολογισμό του συστήματος συνταγογράφησης, έτσι που να περιοριστούν οι υπερβάλλουσες εξετάσεις.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού υγείας κ. Πλεύρη, απάντησε με τρομοκρατικές ανακοινώσεις για διακοπή συμβάσεων σε όσους απεργήσουν, δείχνοντας έτσι για μια ακόμη φορά πόσο ψευδεπίγραφο και υποκριτικό είναι το δήθεν ενδιαφέρον της για τα μεσαία στρώματα και στην υγεία.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλεί τους γιατρούς, αλλά και τους ασφαλισμένους, να δώσουν πειστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στις  26, 27 και 28/5/22».

Δεν υπάρχουν σχόλια: