ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Με διαρροές το Μαξίμου διασκεδάζει την αφωνία Μητσοτάκη!

 

Ο πρωθυπουργός «δεν επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων γιατί δεν ήθελε να μονοπωλήσει τη συζήτηση»! Συνάντηση Μητσοτάκη - Πελόζι

Με τη φράση «υπάρχουν πράγματα που λέγονται δημόσια και πράγματα που είναι καλύτερα να μένουν πίσω από κλειστές πόρτες» προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η πληροφορία της ΕΡΤ  και άλλων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία, ο πρωθυπουργός «δεν επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων γιατί δεν ήθελε να μονοπωλήσει τη συζήτηση καθώς σκοπός της επίσκεψης ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος της Ελλάδας και το γεγονός ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας στην περιοχή».

Επίσης, χωρίς αναφορά στην Τουρκία ήταν και η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, καθώς ανέφερε αόριστα ότι Μπάιντεν - Μητσοτάκης συζήτησαν «τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις κοινές μας προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές για τη δημοκρατία».

Οι τρεις προϋποθέσεις που βάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι:

-αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία 

-όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δισ. ως αντιστάθμισμα

-ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και -προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω», σημειώνουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Πελόζι

Στο μεταξύ, στο Αμερικανικό Κογκρέσο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πριν απευθυνθεί στα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνάντησε την Νάνσι Πελόζι.

«Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο» είπε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και επανέλαβε ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα και ενέπνευσε την Αμερικανική Επανάσταση, αλλά οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης εμπνεύστηκαν με τη σειρά τους από την αμερικανική ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: