ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Άρχισε να στέλνει τα αυξημένα ραβασάκια η ΔΕΗ

 


Η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να καλύπτει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, καταγγέλλουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερωτήθηκαν για την ακρίβεια που δέρνει τους καταναλωτές και απαντούν παρακάτω, ενώ ήδη άρχισαν επαυξημένα να στέλνονται τα... ραβασάκια πρώτου διμήνου των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές. Χαρακτηριτικό είναι ότι για μοναχικό άτομο έστειλε η ΔΕΗ λογαριασμό πρώτου διμήνου 250 ευρώ, ενώ για κλειστή οικία 85 ευρώ:

Γιατί επικρίνετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια;

Διότι με την πολιτική της, η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεσοσταθμικά στο τελευταίο οκτάμηνο η αύξηση της τιμής του ρεύματος για τον καταναλωτή στην ΕΕ είναι στο 20% με 30%, ενώ στην Ελλάδα είναι στο 80%! Η Ελλάδα είναι η χώρα που το 99% των αυξήσεων στη χονδρική περνά στον καταναλωτή, ενώ η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με μόλις 46%. Επομένως, είναι εμφανές ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πλιάτσικο, μια λεηλασία σε βάρος των πολιτών και αυτή τη λεηλασία τη συντονίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τους ακόλουθους, κυρίως, τρόπους:

(α) Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς δόθηκε ένα κρίσιμο δημόσιο εργαλείο που, ενώ θα έπρεπε να ασκεί ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, ενδιαφέρεται πλέον μόνο για την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, αφήνοντας ακάλυπτους τους καταναλωτές αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

(β) Με τη βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, που βάθυνε την εξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο μάλιστα είναι ορυκτό καύσιμο.

(γ) Με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση.  Όταν ήταν υπουργός Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης,είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ότι δεν φοβάται τις αντιδράσεις και ότι οι καταναλωτές δεν θα δουν αυξήσεις. Εκείνη η δήλωση Χατζηδάκη, στην πραγματικότητα είναι ομολογία ενοχής.

(δ) Ενώ υπάρχουν μέτρα στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ή η εισαγωγή πλαφόν στη χονδρική ή στη λιανική τιμή του ρεύματος, κάτι που έχει εφαρμόσει, για παράδειγμα, η Γαλλία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να τα εφαρμόσει, γιατί στην πραγματικότητα καλύπτει την αισχροκέρδειας.

 

Πώς σχολιάζετε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου μεταξύ άλλων υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική και δήλωσε ότι από το καλοκαίρι η ενεργειακή ακρίβεια θα γίνει διαχειρίσιμη για τους πολίτες;

Ο κ. Μητσοτάκης από την ασφάλεια των κομματικών γραφείων μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ζωντανό διάλογο με τους πολίτες. Όταν μάλιστα μιλάει για συνταξιούχους, να του θυμίσουμε ότι αναφέρεται σε αυτούς που τους έχει ήδη κόψει σχεδόν 3 δις, με την κατάργηση της 13ης σύνταξης εδώ και τρία χρόνια. Αναφέρεται σε αυτούς που πληρώνουν 4-5 φορές πάνω το ρεύμα όπως έχει παραδεχτεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για την πλειοψηφία των πολιτών ο μήνας δεν βγαίνει και για αυτό το τραγικό αδιέξοδο οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη είναι εγκληματικές. Να είναι σίγουρος ότι πέρα από την οργή υπάρχει και η αποφασιστικότητα των πολιτών ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.                                                                                       

 

Βασικά σημεία της παρέμβασης του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

--Άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ να αναφέρονται στους ανθρώπους που τους έχει έρθει ο λογαριασμός τρεις, τέσσερις, πέντε φορές πάνω και δεν έχουν να πληρώσουν, ότι «το τζάμπα πέθανε». Αν λοιπόν «το τζάμπα πέθανε», κύριοι της ΝΔ, πληρώστε επιτέλους τα χρέη προς το δημόσιο από τον δανεισμό σας, τα 340 εκατ. ευρώ. Και μετά να έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες που δεν είναι επιλογή τους σήμερα να μην πληρώσουν, είναι αδυναμία.

--Βλέπουμε ότι έχετε προϋπολογίσει 280 εκατ. ευρώ για 4 εκατ. καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ και σε εσάς, αλλά θα μεγαλώσει και ακόμα περισσότερο την οργή στην ελληνική κοινωνία, όταν περιμένει ο άλλος να δει τον Ιούνιο στον λογαριασμό του έστω ένα 600άρι από όσα έχει υπερχρεωθεί, και θα βλέπει πενηντάρικα και 80άρια;

--Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε αναπήρους, σε συνταξιούχους, σε ανέργους, σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν αυτό τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής. Σταματήστε αυτό το αίσχος της αισχροκέρδειας σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων.

--Η ΡΑΕ διαδίδει δεξιά και αριστερά διαρροές, χωρίς να έχει δώσει τα ακριβή νούμερα, όπως οφείλει να κάνει, καθότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας είπε ότι της δίνει εντολές. Ανεξάρτητη Αρχή και της δίνει εντολές. Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κοινοβούλιο, πόσα είναι αυτά τα υπερκέρδη. Είναι 1,5 δισ. ευρώ; Είναι 1 δισ. ευρώ; Αυτή είναι η έγνοια σας; Να μειώσετε το νούμερο μην τυχόν και φορολογήσετε αυτούς οι οποίοι έχουν αφαιμάξει την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά νοικοκυριά; Φέρτε επιτέλους τα στοιχεία στη Βουλή!

--Ψάχνετε να βρείτε τρόπους για το πώς το 1,5 δισ. υπερκέρδη θα το παρουσιάσετε 900 εκατ., μετά 600 εκατ. και πώς στο τέλος θα τα κάνετε ψίχουλα. Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μέσος πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ρεύμα.

--Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει τροπολογία, έχοντας την αίσθηση της ευθύνης απέναντι σε αυτή την αγωνία που βιώνει σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και σας ζητάμε να την υπερψηφίσετε, αν θέλετε να συνδράμετε, να στηρίξετε μια κοινωνία που υποφέρει.

--Θέλω να καλέσω τους πολίτες, το λαό μας -κάθε ιδεολογίας και κομματικής προτίμησης- να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια, στην εκμετάλλευση του μόχθου τους, στη διανομή των ιματίων τους και στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

--Στη ρήτρα αναπροσαρμογής - στη ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

Πώς σχολιάζετε τα νέο ρεκόρ πληθωρισμού που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο;

Ενώ οι πολίτες ήδη αναγκάζονται να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις ή αν θα καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στο 10,2%. Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επί 9 ολόκληρους μήνες αρνείται να λάβει δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, η χώρα μας, καταγράφει διψήφιο πληθωρισμό για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Οι πολίτες συνειδητοποιούν με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να κατευνάσει την κοινωνική οργή, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, δεν ξεγελούν πλέον κανέναν. Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ξηλώσει τον μηχανισμό αισχροκέρδειας και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, έχει ξεκινήσει.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σας επικρίνει για θεωρητικολογίες, ψέμματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Τι απαντάτε;

Ο κ. Οικονόμου που χωρίς ντροπή διακινεί ψευδείς ειδήσεις για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει υποδείξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος που έχει χρεοκοπήσει τη χώρα, χρωστάει ως κόμμα 340 εκ στις τράπεζες και σήμερα συντονίζει τη λεηλασία του ελληνικού λαού είναι αστείο να μιλάει για σύγκριση οικονομικής πολιτικής. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το 2015-2019 το ρεύμα όχι μόνο δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ αλλά μειώθηκε και ο ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή. Αντιθέτως, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντονίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας και οι εκλεκτοί της παίρνουν bonus και χτίζουν παλάτια. Ο λογαριασμός Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τα δάνεια της ΝΔ, θα πληρωθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: