ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Διήμερο ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης με τα άτομα με νοητική στέρηση από τους «Μαχητές» και την ΠΔΕ

Ο Σύλλογος για την Εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ώρες 18:00 – 22:00, στο χώρο τους (Βερμίου και Αρακύνθου – Πλατεία Π. Μπακογιάννη) διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων και συμπεριφορών καθώς και την  ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τα άτομα με νοητική υστέρηση.

 Στο διήμερο αυτό των εκδηλώσεων θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο που θα επισκεφθεί το χώρο των εκδηλώσεων να ακούσει μουσική, να παρακολουθήσει παραστάσεις μουσικοχορευτικές και παραδοσιακές, να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Καραγκιόζη, να θαυμάσει τις δημιουργίες των ωφελούμενων, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί , να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα.

«Οι εκδηλώσεις αυτές θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας, να εστιάσουμε στα άτομα με νοητική υστέρηση , που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας , βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού αποκλεισμού». Η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Οσεβασμός στη διαφορετικότητα, η υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με νοητική υστέρηση αποτελεί χρέος όλων μας, αφού η  ένταξη των ατόμων αυτών σε κάθε πτυχή της ζωής αποτελεί δικαίωμα που  μας αφορά όλους. Ας διασκεδάσουμε όλοι μαζί !!! » τόνισε σε δηλώσεις του για τις δράσεις ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

Συνάντηση εργασίας του Πάνου Σακελλαρόπουλου για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα Αιγιάλειας

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ειδικού Σκοπού Ελαιοπαραγωγών Μαυρικίου Δήμου Αιγιαλείας που απαρτίζεται από 186 μέλη, είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος / βοηθός Περιφερειάρχη, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Η συνάντηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα εκσυγχρονισμού του Αγροτικού τομέα των τοπικών κοινοτήτων Μαυρικίου, Μελισσίων και Κουνινάς από τις οποίες ανήκουν όλα τα μέλη του και αρδεύει 960 στρέμματα ελαιώνες αυτών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά καθοριστικής σημασίαςθέματα που τους απασχολούν, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να αναβαθμίσουν τις καλλιέργειές τους.

 

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην Υφ. Μαρία Συρεγγέλα για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Ο Φωκίων Ζαΐμης, στη συνέχεια της πρωτοβουλίας της ΠΔΕ-ΣΕΒ για την ίδρυση & λειτουργία χώρου φύλαξης βρεφών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και αναφερόμενος στον σχετικό νόμο 4921/2022, απέστειλε επιστολή στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μ. Συρεγγέλα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

  Θεωρούμε σημαντικό να υπάρχει αναλογική ποσόστωση για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με βάση τον γεωγραφικό προσδιορισμό και συγκεκριμένα ανά Περιφέρεια στην οποία η κάθε εταιρεία έχει την έδρα της ή κάποιο υποκατάστημά της.

   Σε περίπτωση συμπράξεων επιχειρήσεων και ειδικά σε Βιομηχανικές Περιοχές θα πρέπει το ποσό επιδότησης να λαμβάνει υπόψη τον συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων και όχι να υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των τετραγωνικών  μέτρων του κοινού χώρου παρέμβασης.

  Θεωρούμε, ότι θα πρέπει, οι επιχειρήσεις που αιτούνται χρηματοδότησης, με βάση τον συγκεκριμένο νόμο, εφόσον λειτουργούν νόμιμα σε βιομηχανική περιοχή, να έχουν ένα επιπλέον βαθμολογικό πλεονέκτημα – όφελος σε πιθανή του αξιολόγηση.

 

«Πανσέληνος των Λουλουδιών» από την ΠΔΕ και τις «ΣΦή(γ)ΚΕΣ»σε Πάτρα και Πύργο

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη σύμπραξη της ΑΜΚΕ «ΣΦήγΚΕΣ» διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» με παρελάσεις και συναυλίες σε Πάτρα και Πύργο. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 27 Μάϊου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους της Πάτρας, παρέλαση άνθινου άρματους συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Πλατεία Υψ. Αλωνιών, περιμετρική Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου (ημίωρη στάση) , Γούναρη, Ρ. Φεραίου , Αγίου Νικολάου Μαιζώνος , Πλ. Γεωργίου.

Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διευθύνουν Αβροκόμη,Ξενογιάννη και Νίκος Φορλίδας.

Το Σάββατο 28 Μάϊου 2022, και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, παρέλαση άνθινου άρματος ακολουθώντας την εξής διαδρομή, Μανωλοπούλου (Διοικητήριο) , Μπιζανίου,  28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία της πόλης θα ξεκινήσει συναυλία από την ομάδα κρουστών και την χορωδία των Σφηγκών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε: «Στο φετινό και ιδιαίτερα  πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια γιορτή αποχαιρετισμού στην Άνοιξη, την  εποχή που μας δημιουργεί το συναίσθημα της Αναγέννησης, της Νέας αρχής , το συναίσθημα που όλοι μας αναζητήσαμε  μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της ΠΔΕ σχεδιάστηκε με γνώμονα όχι μόνο της διατήρησης αυτού του συναισθήματος αλλά και την δημιουργία εικόνων και αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν για χρόνια»

 

Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσω του ποδοσφαίρου άμμου – Ημερίδα με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο ΑΠΣ Νάπολη Πατρών με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα μέσω του ποδοσφαίρου άμμου (beachsoccer)», που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη  25 Μαΐου 2022, ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο Adonis στην Πάτρα.

Θα συμμετέχουν στελέχη του αθλήματος beachsoccer, προπονητές, παράγοντες, αλλά και διεθνείς παίκτες για την παρουσίαση της αγωνιστικής χρονιάς 2022 και την προβολή του αθλήματος.

Παράλληλα, θα υπάρξουν παρεμβάσεις των στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας beachsoccer η οποία θα εκφράσει το ενδιαφέρον της για διοργάνωση παγκοσμίου εμβέλειας αγώνων στην Αχαΐα. Επίσης θα γίνει παρουσίαση των εμφανίσεων της ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις  με τα λογότυπα της ΠΔΕ ως προβολή για την περιοχή μας στο εξωτερικό.

Επίσης στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη από τους αγώνες και τον θεματικό αθλητικό τουρισμό που θα προσελκύσει κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες, διεξάγοντας διοργανώσεις Ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επίπεδου. Επίσης οι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα μέσα από αναλυτική  παρουσίαση που θα γίνει, και επιπλέον  θα παρουσιαστεί το δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα για αγόρια και κορίτσια  ηλικίας 5-12 ετών «beachsoccerkids».

Δεν υπάρχουν σχόλια: