ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη στις εργασίες για τη νέα γέφυρα στην Καλόγρια

 

Την εξέλιξη των εργασιών στη νέα γέφυρα Καλόγριας παρακολούθησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΕ Αχαΐας, Παναγιώτη Φλωράτο.

«Βρεθήκαμε εδώ σήμερα για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των εργασιών και επισημάναμε στον ανάδοχο του έργου την σημασία της ολοκλήρωσης των εργασιών τo συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι οι μετακινήσεις των πολιτών προς την παραλία της Καλόγριας και την ευρύτερη περιοχή πολλαπλασιάζονται κατά την περίοδο του καλοκαιριού και πρέπει να γίνονται με ασφάλεια» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την επίσκεψη.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Αχαΐας, δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

 

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Π.Ε. Αχαΐας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, Χ. Μπονάνο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 το τρίτο προγραμματισμένο τακτικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη,  Χαράλαμπο Μπονάνο, με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων, λόγω δασικών πυρκαγιών

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της απόφασης ΣΟΠΠ Π.Ε. Αχαΐας της  7/4/2022 (1Ο ΣΟΠΠ), όπως επικαιροποιήθηκε με την απόφαση 5/5/2022 |(2ο ΣΟΠΠ), που αφορά σε προγράμματα εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, προγράμματα μείωσης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και δρομολόγηση μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο, ενημέρωσης κοινού και εμπλεκόμενων φορέων, προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας, συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις επιτήρησης δασών, ετοιμότητας δυναμικού και μέσων στην αναστολή των δασικών πυρκαγιών, επικαιροποίησης μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς.

Με το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Μπονάνος, ανέφερε: «Η συνεργασία και η συντονισμένη δράση όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ως στόχο έχει την προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος από κινδύνους που είναι δυνατόν να προκαλέσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω δασικών πυρκαγιών».

Στο ΣΟΠΠ παρέστησαν οι, Παναγιώτης Σιάχος Ταγματάρχης ΚΕΤΧ, Νικόλαος Γυφτάκης,  Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, Δημήτριος Παρασκευόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου, Βασίλειος Μπουγάς Τεχνική Υπηρεσία Π.Ε. Αχαΐας, Βασίλειος Κούτρας  Προϊστάμενος  Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, Θεόδωρος Τζόλας Προϊστάμενος Τμήματος  Συγκοινωνιακών Έργων ΠΔΕ, Αργύριος Αγγελόπουλος Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας, ΚωνσταντίνοςΚαρζής εκπρόσωπος της 6ης ΥΠΕ, ΓεώργιοςΠαναγιωτόπουλος Δ/νση Δασών Αχαΐας, Ιωάννα Παναγοπούλου Αστυνομική Διευθύντρια της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Συνάντηση Π. Σακελλαρόπουλου με σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» του Δ.ΙΕΚ Δ. Αχαΐας


Με σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» της Ομάδας Προσανατολισμού «Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής» του Δ.ΙΕΚ. Δ. Αχαΐας συναντήθηκε ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Σύμβουλος (αρμόδιος για τον Προγραμματισμό, τις Μελέτες και τα Αναπτυξιακά Προγράμματα Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σπουδαστές για τις προοπτικές απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον τομέα της αμπελουργίας και της οινολογίας, καθώς επίσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και μπορούν να ενισχύσουν τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας και το πιο ισχυρό ίσως πλεονέκτημα ανάπτυξης της περιοχής και για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια στηρίζει μεγάλο πεδίο της δράσης της στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την εκπαίδευση των αγροτών, προκειμένου να καταστούν σύγχρονοι επαγγελματίες.

Τέλος, ο κ. Σακελλαρόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που βλέπουν το μέλλον τους κοντά στη γη, η οποία διαχρονικά αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η κοινωνική και οικονομική εξέλιξη του τόπου.

 

Εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου στις 24 Ιουνίου 2022

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 09:00, στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (δίπλα στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής και κοντά στο Νοσοκομείο του Ρίου «ΠΓΝΠ – Παναγία η Βοήθεια»), θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Φαρμακείου, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, σύμφωνα και με το υπ' αριθμ. Γ5β/Γ.Π.25486/12-05-2022 (ΑΔΑ: 6ΜΤ3465ΦΥΟ-ΚΟΖ) έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.

Οι εξετάσεις  θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 48760/Ζ1/29-04-2022 Υπουργική Απόφαση ( ΦΕΚ 2131/Β’/30-04-2022) με την επιφύλαξη τυχόν τροποποίησης των μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του Covid-19 κατά την χρονική περίοδο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: