ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κινητοποίηση της ΕΕΤΕΜ, πορεία στο μέγαρο Μαξίμου


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ-ΣΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. & ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα) και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΥΣΤΗΜΑ (Κόμματα) – ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΕΔΩ & 35 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΜΟ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Π.Ε. & Τ.Ε.

ΟΧΙ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ (GREKO MASTER) Κ. Γαβρόγλου
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙ ή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΕ ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ – ΙΣΟΤΙΜΑ
Tα στοιχεία που έδωσε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στους Βουλευτές, είτε απευθείας είτε μέσω των Νομαρχιακών της Τμημάτων είχαν ως αποτέλεσμα κατατεθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, λόγω της διαχείρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων από το Τ.Ε.Ε αλλά και στον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν από τους Βουλευτές κατά σειρά κατάθεσης των ερωτήσεων: κ Β. Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ Ν. Μηταράκη, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ, κ Μ. Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ Κ. Τζαβάρα, Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ, κ Χρ. Δήμα Βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ.
Ο Υπουργός Παιδείας μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει σε κανέναν από τους Βουλευτές.
Με αφορμή όμως τις απίστευτες απαντήσεις των Υπουργών Π.ΕΝ και Υ.ΜΕ, κκ Γ. Σταθάκη και Χρ. Σπίρτζη, αντίστοιχα, σε ερωτήσεις Βουλευτών επισημαίνουμε ότι:
Η απάντηση του κ. Σταθάκη συνοψίζεται στο «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» αφού άλλα τον ρωτάνε οι Βουλευτές και σε άλλα απαντάει…
Ενώ γνωρίζει τις διαστάσεις του θέματος, περιορίζεται σε απλή παράθεση των διατάξεων της Υπουργικής απόφασης για την Κτηματολόγιο χωρίς να κάνει καμία αναφορά για την ταμπακιέρα, δηλ. την συμπεριφορά του διαχειριστή του ηλεκτρονικού συστήματος (Τ.Ε.Ε) που ο Υπουργός με απευθείας ανάθεση έδωσε και φυσικά δεν δίνει καμία απάντηση στο πως ο διαχειριστής χωρίς να έχει αρμοδιότητα απονέμει και αφαιρεί επαγγελματικά δικαιώματααποκλείοντας τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι από δραστηριότητες μέσω του συστήματος διεκπεραίωσης εργασιών Μηχανικού!
Βέβαια, από τη γενικότερη στάση απάθειας του Υπουργού απέναντι στον κλάδο δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο, όμως ελπίζαμε ότι ως προς τους κ.κ. Βουλευτές θα μπορούσε να είναι ειλικρινής.
Όσον αφορά στην απάντηση του κ. Σπίρτζη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ότι «ο κ. Σπίρτζης δεν έχει αντιληφθεί ότι, εδώ και τρεισήμισι χρόνια κατέχει θέση Υπουργού και δεν είναι πλέον πρόεδρος του Τ.Ε.Ε».
Δεν εξηγείται αλλιώς η πρόκληση του Υπουργού προς τον ερωτώντα Βουλευτή στον οποίο αντί απάντησης του διαβιβάζει «απάντηση» την οποία συνέταξε το Τ.Ε.Ε για λογαριασμό του Υπουργού!
Το Τ.Ε.Ε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην απάντηση του αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία της Ερώτησης και εξαντλείται σε παράθεση παλαιότερης νομοθεσίας που δεν αφορά στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι καθώς και αποφάσεων του Σ.τ.Ε προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του.
Ενδεικτικό της αντιφατικότητας των όσων αναφέρει είναι ότι ενώ τάσσεται υπέρ της «κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τεχνικών της χώρας με βάση όμως το γνωστικό αντικείμενο του καθενός» επικαλείται τη γνωστή νομοθεσία του 1930 και όχι «το γνωστικό αντικείμενο» κάθε ειδικότητας για να δικαιολογήσει το δικαίωμα των μελών του Τ.Ε.Ε στα Τοπογραφικά!
Τα δε επιχειρήματα του Τ.Ε.Ε περί υπεράσπισης και των δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορούν να εκληφθούν, διότι καταρρίπτονται εν τοις πράγμασι από τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι - χρήστες των ηλεκτρονικών συστημάτων που, όλως τυχαίως, διαχειρίζεται αποκλειστικά το Τ.Ε.Ε καθώς και από τις γνωστές παρεμβάσεις του διαχρονικά προκειμένου να μην εκδοθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από την Πολιτεία.
Οι ερωτώντες Βουλευτές δεν απευθύνθηκαν στο Τ.Ε.Ε διότι γνωρίζουν τι θα απαντούσε «ο επ’ αμοιβή» Διαχειριστής των ηλεκτρονικών συστημάτων.
Η όλη διαδικασία είναι προκλητική προς τους Βουλευτές και κοροϊδία προς τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι!
Αφού η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων φυσικό είναι να αποθρασύνονται οι συντεχνίες σε βαθμό που να παρουσιάζονται και ως προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και να απαντούν για λογαριασμό του Υπουργού.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζητά από τους Υπουργούς Π.ΕΝ και Υ.ΜΕ να σταματήσουν την ανάθεση των ηλεκτρονικών συστημάτων στο Τ.Ε.Ε και ο Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τον άμεσο καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι με βάση το σχέδιο της πρότασης νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και να προχωρήσουν στην νομοοργάνωση της Ένωσης ώστε από καλύτερη θέση να υποστηρίξει τους έχοντες ανάγκη επαγγελματίες Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.
Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ, κ Χρ. Δήμας, επισημαίνει ότι εξαιτίας έλλειψης πλήρους ρύθμισης του πλαισίου επαγγελματικής δραστηριοποίησης των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ οι επαγγελματίες της κατηγορίας αυτής αντιμετωπίζουν σοβαρή απώλεια οικονομικών πόρων.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ρυθμιστεί πλήρως το πλαίσιο επαγγελματικής δραστηριοποίησης (επαγγελματικά δικαιώματα) των Πτυχιούχων Μηχανικών των ΤΕΙ, έχει ως συνέπεια τη δημιουργία επαγγελματικής ανασφάλειας και εκμετάλλευσης των χιλιάδων επαγγελματιών της κατηγορίας αυτής, καθώς και σοβαρή απώλεια οικονομικών πόρων.
Το παραπάνω πρόβλημα οξύνεται από την έκδοση διαφόρων κανονιστικών πράξεων της Δημοσίας Διοίκησης, και κυρίως των παραγωγικών Υπουργείων, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται από τους Μηχανικούς ΤΕ, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα, η κατοχή «νόμιμων επαγγελματικών δικαιωμάτων».
Από την πλευρά του, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ενώ γνώριζε το επείγον του θέματος, ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι τον ν.4485/2017, με τον οποίο προβλέπεται ειδικά για τους Μηχανικούς ΤΕ (άρθρο 46), η σύσταση επιστημονικών επιτροπών για την ρύθμιση του «πλαισίου πρόσβασης σε δραστηριότητες», και όχι επαγγελματικά δικαιώματα.
Μέχρι σήμερα, έναν χρόνο από την ψήφιση του ως άνω νόμου και οκτώ (8) μήνες από την σύσταση επιτροπών για μόνο τέσσερις (4) από τις δέκα οκτώ (18) ειδικότητες Μηχανικών των οποίων τα επαγγελματικά δικαιώματα εκκρεμούν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ή εάν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, σχετικά με το θέμα που ταλαιπωρεί χρόνια τους Μηχανικούς ΤΕ, επιτείνοντας την αγωνία και την αγανάκτηση τους.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι προτίθεστε να πράξετε άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποκλεισμού των επαγγελματιών
αυτών από σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες εκτελούνται μέσω των πληροφοριακών συστημάτων (ηλεκτρονικές πλατφόρμες) που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, φορέας ανταγωνιστικός προς τους Μηχανικούς ΤΕ;
2. Πώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ και τι ακριβώς συμβαίνει με τις Επιτροπές του άρθρου 46 του ν.4485/2017, οκτώ (8) μήνες μετά την σύσταση τους; Προτίθεται το Υπουργείο να λάβει στους σχεδιασμούς του για τη ρύθμιση των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανωτέρω Πτυχιούχων Μηχανικών, την πρόταση σχεδίου νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας από τις 13 Φεβρουάριου 2017;»
Η πολιτεία συνεχίζει να εμπαίζει τους Φοιτητές και τους Πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι. μπροστά στην Συντεχνιακή και καθεστωτική αντίληψη του ΤΕΕ, όπως αυτή δηλώθηκε στην βουλή από την κα Μοροπούλου και έγινε αποδεκτή
από τον κ. Γαβρόγλου.
Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΗ αντίληψη για την Παιδεία μας και το Αύριο της χώρας.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μετά από την ψήφιση του ν.4521/2018, τρόποι ενημέρωσης της Κοινωνίας και τις επιπτώσεις που επιφέρει ο νόμος με την κατάργηση των Τ.Ε.Ι. της Περιφέρειας, που σκοπός δεν είναι τίποτα άλλο από την ΜΗ δυνατότητα στα ασθενεί και λαϊκά στρώματα των συμπολιτών μας και όχι μόνο, αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, αφού πάνω από 700 ΝΕΟΙ άνθρωποι δεν θα μπορούν να σπουδάσουν στο τόπο τους.
Η υποκρισία του κ. Γαβρόγλου δεν έχει τελειωμό, με την ανακοίνωση 4.000 χιλιάδων περισσοτέρων φοιτητών στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το 2018-2019.        
Ο Ν. 4521/2018 δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ουσιαστική ΑΜΕΣΗ κατάργηση των Τ.Ε.Ι. με κύρια ευθύνη του καθηγητικού κατεστημένου & πολιτικού δυναμικού της χώρας σήμερα και διαχρονικά στην Ελληνική κοινωνία, υποταγμένο στα συμφέροντα της μεγαλύτερης συντεχνίας που λέγετε ΤΕΕ.
Δεν πείθουν κανένα οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών σε ερωτήσεις Βουλευτών για πλατφόρμες και Επαγγελματικά Δικαιώματα
Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, συμμετέχει στην κινητοποίηση στην ΑΘΗΝΑ την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 με πούλμαν και Ι.Χ. δεκάδων συναδέλφων-σων από την Αχαΐα, στο Μέγαρο Μαξίμου και καλούν όλους τους βουλευτές και τα κόμματα να είναι παρόν.
Καλούμε τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση Νόμου για την Έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. και να σταματήσουν την ΔΙΑΛΥΣΗ των ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: