ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Λειπούν ουσιαστικές αναπλάσεις από το σχέδιο του Δήμου


Κριτική της Ουρανίας Μπίρμπα της ΡΑΠ 
 
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», Ουρανία Μπίρμπα για το σχέδιο των προτάσεων με αντικείμενο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, που έθεσε η δημοτική αρχή υπόψη των δημοτικών παρατάξεων.  
 
«Άργησε η δημοτική αρχή γιατί πόνταρε στην μη παράδοση του θαλασσίου μετώπου από την κυβέρνηση, πράγμα, που διαψεύστηκε οικτρά. Θα έπρεπε ήδη σαν Δήμος Πατρέων να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπλαση του, όχι μόνο αυτό, που μας απέδωσε η κυβέρνηση, αλλά και από το νέο λιμάνι μέχρι την Πλαζ της Αγυιάς» επισήμανε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», Ουρανία Μπίρμπα, καταλογίζοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή για ολιγωρία αναφορικά με την αξιοποίηση των 3,5 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου. 
 
Σύμφωνα με την πρόταση, το θαλάσσιο μέτωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες, την περιοχή από το Διακονιάρη μέχρι την Ιχθυόσκαλα, την προβλήτα της Γούναρη έως τον μόλο Αγίου Νικολάου και τη Νόρμαν, και την περιοχή της μαρίνας, ενώ στα προτεινόμενα έργα υπάρχει πλαφόν ύψους 22 εκατ. ευρώ. Η παράταξη της ΡΑΠ, μέσω της δημοτικής της συμβούλου, ξεκαθαρίζει ότι από τα όσα παρουσίασε η δημοτική αρχή για την αξιοποίηση του λείπουν οι ουσιαστικές αναπλάσεις.
«Οι κατευθύνσεις, που δίνει, θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω, ότι είναι μια βελτιωμένη έκδοση της ανάπλασης, που έκανε στο Νότιο Πάρκο. Λείπουν πράγματα ουσιαστικής ανάπλασης του μετώπου και πρέπει η δημοτική αρχή να σταματήσει αυτές τις χρονοκαθυστερήσεις... Τώρα ουσιαστικά η διαδικασία αυτή θα αργήσει , διότι κάτι, που μπορούσαμε να κάνουμε χθες το κάνουμε αύριο, που ίσα ίσα για να σηκώσουμε σκόνη ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, που είναι τον Μάϊο».
 
Η δημοτική αρχή της Πάτρας προτείνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός να περιλαμβάνει πρόταση πολεοδομικού σχεδίου, αλλά και προτάσεις για την αξιοποίηση του κυματοθραύστη του παλιού λιμανιού 900 μ. για περίπατο – αναψυχή, αξιοποίηση της νότιας λιμενολεκάνης για ναυταθλητισμό, με πλωτές κατασκευές και σιντριβάνια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικοί χώροι, κ.α. 
 
«Βλέπω από πάρκινγκ μέχρι WC. Δεν είναι να έχουμε ένα θαλάσσιο μέτωπο να κάνουμε συναυλία με τον κ. Μαργαρίτη και να ψήνουμε σουβλάκια. Μια σοβαρότητα, μια ολοκληρωμένη πρόταση, που θα μπορέσει πραγματικά οι Πατρινοί να το χαρούν, οι επισκέπτες, αλλά και η πόλη να αλλάξει όψη να γίνει καλύτερη, πιο ανθρώπινη» ανέφερε η κ. Μπίρμπα.
 
Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το σχέδιο θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, με την κ. Μπίρμπα να δηλώνει ότι «εμείς ως ΡΑΠ θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά το σχέδιο θα το κάνουν οι αρχιτέκτονες, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ειδικοί για όλα. Υπάρχουν ιδέες παλαιότερα είχε γίνει μια δουλειά από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, που πρέπει να αξιοποιηθεί και από το δημοτικό συμβούλιο στις κατευθύνσεις, που θα δώσει και από τους υπόλοιπους φορείς, ούτως ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που ξαναλέω ότι θα μπορούσαμε ήδη να την έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: