ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αν. Ξανθός: Διαρκώς βελτιώνεται το σύστημα Υγείας


«Κάνουμε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στήριξης και αναβάθμισης του συστήματος υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. 
 
Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάει για το 2019, την αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεων 1- 1. Το ότι θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης να το αλλάξει κρίνεται για τη στάση του αυτή σημείωσε ο υπουργός.

Στόχος όπως πρόσθεσε είναι ο «σχεδιασμός για την επόμενη τετραετία που θα καλύπτει τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης περίπου 1500 άνθρωποι το χρόνο».

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι: «Έχουμε κινητοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τους μέγιστους δυνατούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Σταματήσαμε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων από το 2015 και μετά και έχουμε μια σημαντική ενίσχυση».

«Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία ήταν πριν την κρίση στο 6,8% του ΑΕΠ, το 2009. Το 2014 έφτασαν στο 4,6 -όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 7%-  δηλαδή υπέστησαν μια περικοπή γύρω στο 40%. Αυτό δημιούργησε τρομερές δυσλειτουργίες. Από το 2015 και μετά με μια σταδιακά ενίσχυση το φτάσαμε στο 5,2%, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι πως θα υποχωρήσει αυτό το περιβάλλον λιτότητας για το σύστημα υγείας και να καλύψουμε με πληρότητα τις ανάγκες των ανθρώπων».

«Υποχρηματοδότηση υπάρχει αλλά βαίνει βελτιούμενη» υπογράμμισε ενώ αναφέρθηκε και στην συνεισφορά του Ελληνικού Στρατού για την περίθαλψη απομονωμένων περιοχών. «Γίνονται προσλήψεις. Ειδικά για να καλύψουμε επείγουσες καταστάσεις έχουμε συνεργαστεί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνικό Στρατό. οπλίτες γιατροί πάνε στα απομονωμένα νησιά που είχαν χρόνια να δουν γιατρό για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

Τέλος μιλώντας για τις προσλήψεις που έχουν γίνει ανέφερε: «Έχουμε προκηρύξει 2.760 θέσεις μονίμων γιατρών και έχουμε προσλάβει πάνω από 2000 επικουρικούς γιατρούς και έχουμε ολοκληρώσει προσλήψεις 3.900 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού καθώς και μέσω ΟΑΕΔ άλλους 4.000».

Κατ. Μπρ.-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: