ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Χαρίτσης: Έτσι θα κλείσει οριστικά το τραύμα της Κατοχής

«Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, διεκδικώντας τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα» τονίζει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έδωσαν μήνυμα
Αντιφασιστικό !

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» 74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


«Έχουμε χρέος να καταστήσουμε τις νέες γενιές κοινωνούς των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη σημερινή επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας.

«Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, διεκδικώντας τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κυρίως σταθερά αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Αλλά και από την πλευρά του ο Υπ. Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι:
  
«Είναι ντροπή για μια χώρα που υπέστη τόσα δεινά από τους ναζί να έχει ένα ναζιστικό κόμμα στη Βουλή. Είναι προσβολή της μνήμης όλων όσοι έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για να ηττηθεί το τέρας του ναζισμού. Αυτούς που τιμούμε σήμερα και στους οποίους είμαστε υπόλογοι, αφού, όπως προειδοποιούσε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν, "ούτε οι νεκροί δεν θα ‘ναι  ασφαλείς από τον εχθρό, εάν αυτός νικήσει"».

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Βγαίνει και πάλι από μια δύσκολη περίοδο που πλήγωσε την κοινωνία και δοκίμασε τη συνοχή της. Μέρες σαν και αυτή που γιορτάζουμε σήμερα – μια μέρα που όλα φάνταζαν δυνατά - μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε μια σπάνια ευκαιρία αλλά και την βαριά ευθύνη να δουλέψουμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να κάνουμε πράξη το όραμα που έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους στους δρόμους εκείνη την Πέμπτη στις  12 Οκτωβρίου του 1944. Τις προσδοκίες για δημοκρατία, δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή».

Τα παραπάνω τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και απηύθυνε χαιρετισμό στην τιμητική εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, την 12η Οκτωβρίου του 1944.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι «το νόημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων «είναι πρωτίστως ηθικό, όχι υλικό». «Οφείλει το γερμανικό κράτος να αναγνωρίσει το ιστορικό του χρέος απέναντι στην Ελλάδα. Μόνο έτσι θα κλείσει οριστικά το τραύμα της Κατοχής και οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. Είναι η ύστατη δικαίωση που χρωστάμε στα θύματα της Κατοχής και σε όσους αγωνίστηκαν για να μπει τέλος στο ναζιστικό σκοτάδι» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: