ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γερμανίας



Και οι γερμανικές αποζημιώσεις στο διάλογο  με τον Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ή να κρύψουμε κάτω από το χαλί όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γερμανό Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.


«Πρέπει να ορίσουμε από κοινού με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση το πεδίο επίλυσης με βάση το διεθνές δίκαιο που όλοι σεβόμαστε» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μπροστά στις κάμερες, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Να δουλέψουμε σκληρά, να περιορίσουμε τις ακραίες φωνές και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον με μία συνεργασία που θα δίνει ελπίδα και προοπτική στους λαούς μας και θα στηρίζει το κοινό μας σπίτι, το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θα αποτελέσει την αφορμή για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να αφήσουν πίσω τα 8 χρόνια των Μνημονίων και τα εκατέρωθεν στερεότυπα, που δηλητηριάζουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας προσβλέποντας σε ένα μέλλον ισότιμης συνεργασίας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, ένα θαρραλέο βήμα που νομίζω ότι συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και κατ' επέκταση στην ευρύτερη περιοχή».

Και οι γερμανικές αποζημιώσεις στο διάλογο

Τις πάγιες θέσεις της κυβέρνησης για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και υπογράμμισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της πΓΔΜ να προχωρήσει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς αυτή αποτελεί απαράβατο όρο για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός Πρόεδρος αντάλλαξαν σκέψεις για την πορεία της Ευρώπης και τις προκλήσεις, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει απέναντι στην απειλή του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί απειλή για την ίδια τη συνοχή της.
Επίσης, συζήτησαν για την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται, πλέον, μετά και την καθαρή έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: