ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Υποσχέσεις για αναβάθμιση πόλης χωρίς ηθικό υπόβαθρο!

Φωτογραφία αρχείου από τον ποδηλατόδρομο που διοργανώθηκε φέτος στο πλαίσιο του « Γ΄ Αντύπας Δρόμος» στην παραλιακή λωρίδα της Πάτρας.



Ο ΕΕΣΠ, απορεί πως δεν κλήθηκε να δώσει γνώμη για τον εξαγγελλόμενο ποδηλατόδρομο, οι επαγγελματοβιοτέχνες ανησυχούν για την χρήση την παραλιακής οδού


«Μπορεί να υποδειχθεί η κατεδάφιση εν όλω ή εν μέρει όλων των κτιρίων εκτός: α) τυχόν διατηρητέων, β) Θεατράκι Μαρίνας και διπλανό κατάστημα, γ) Φάρος Αγίου Ανδρέα και ¨Ψαροταβέρνα", δ) Κολυμβητήριο ΝΟΠ.

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε σημερινή συνέντευξή του το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε το γκρέμισμα των τειχών και των κιγκλιδωμάτων, που χωρίζουν την πόλη από την παραλία, τη μεταστέγαση του χορευτικού τμήματος από το ΚΕΠ στις αποθήκες του Τελωνείου, τη μεταφορά του σταθμού της Πυροσβεστικής και του Τελωνείου στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στο πλαίσιο των ήπιων παρεμβάσεων, μελετάται η δημιουργία διαδρόμων περιπάτου και παιδικής χαράς.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Όσο ο μαντρότοιχος της βίλας του στ’ Αραχωβίτικα κρύβει τη θάλασσα, δεν δικαιούται να παριστάνει τον Τσάτρα- Πάτρα… αρχιτέκτονα του παραλιακού μετώπου της πόλης».
Μόλις έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, υπέθεσα και ήλπιζα ότι είχε βρει το θάρρος και είχε πάρει την άδεια από το ΚΚΕ να παραδεχθεί ότι ο τοίχος- έκτρωμα της βίλας του στ’ Αραχωβίτικα εγκυμονεί κινδύνους, γι’ αυτό και είχε αποφασίσει να τον γκρεμίσει, χωρίς ν’ αναμένει την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δικαιοσύνης. Διαψεύσθηκα».

Ο ΕΕΣΠ, απορεί πως δεν κλήθηκε να δώσει γνώμη για τον εξαγγελλόμενο ποδηλατόδρομο, που πρέπει να διευκολύνει τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και οι επαγγελματοβιοτέχνες ανησυχούν για την χρήση την παραλιακής οδού (ταχείας κυκλοφορίας) με ποδηλατόδρομο, καθλως ο κίνδυνος τροχαίων εγκυμονείται.

Σε επιστολή του προς τους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κτλ), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, αλλά και την απορία μας, και να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας αναφορικά με τη συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Πατρέων για την «Κατασκευή Παραλιακής Διαδρομής Ποδηλατόδρομου (από Κανελλοπούλου έως Παπαφλέσσα) επί της οδού Όθωνος Αμαλίας», κάτι που ήταν ζητούμενο διαχρονικά και των παραγωγικών τάξεων που εκπροσωπούμε, αλλά όχι με τον τρόπο που επιχειρείται σήμερα.

Η ανησυχία μας έγκειται στην ασφάλεια αυτής της παραλιακής διαδρομής διπλής κατεύθυνσης που θα γίνεται σε ένα δρόμο χαρακτηρισμένο από το 2006 ως δρόμο «ταχείας κυκλοφορίας» (Βλ. Μελέτη Ματσούκη 2006 & απόφαση Δημ. Συμβουλίου), όπου δεν μπορούν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα εγγυώνται την ασφάλεια των ποδηλατών, των διερχόμενων οδηγών και των πεζών με δεδομένο ότι σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες διέλευσης του τρένου. Στον αντίποδα υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της δημιουργίας ποδηλατόδρομου ΕΝΤΟΣ του λιμένα, κάτι που θα ήταν απόλυτα ασφαλές, αλλά και περισσότερο ειδυλλιακό, όπως συμβαίνει και στο Νότιο Πάρκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: