ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Σύνηθες αντικυβερνητικό κρεσέντο στο Δήμο Πατρέων

Ζητούν να πληρώνει το κράτος λες και δεν θα πάρει τα χρήματα από τους πολίτες!

Επιδιδόμενος σε ένα συνηθισμένο αντικυβερνητικό κρεσέντο στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όπου το απόγευμα της Παρασκευής σήμερα συζητήθηκαν και κατατέθηκαν προς έγκριση, ο Ταμειακός Απολογιστικός Πίνακας έτους 2017 και οι Οικονομικές καταστάσεις έτους 2017, του Δήμου Πατρέων,  ο εισηγούμενος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Τοπικής Οικονομίας, Παναγιώτης Μελάς, ζήτησε να πληρώνει το κράτος λες και δεν θα τα πάρει τα χρήματα από τους πολίτες!  

Μάλλον το ζήτημά τους είναι να μην κατηγορούνται που επιβάλλουν αχρείαστα τέλη στους πολίτες... Όπως για παράδειγμα, το νερό στο Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ, που το χρεώνουν με τιμές
ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού perrier.

Έτσι ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η κρατική χρηματοδότηση για το 2017 ήταν 22.507.829 εκ ευρώ για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών δαπανών του δήμου και των νομικών του προσώπων , όμως οι συνολικές δαπάνες του δήμου με τα νομικά του πρόσωπα αγγίζουν τα 27 εκ ευρώ. Υπερβαίνοντας την κρατική χρηματοδότηση κατά περίπου 5 εκ ευρώ, χρήματα τα οποία πληρώνει με επιπλέον τέλη και φόρους ο πατραϊκός λαός».


«Με το νόμο 4555 του 2018 η κυβέρνηση διαγράφει  πρόστιμα και  προσαυξήσεις  για την κατηγορία των εργαζόμενων μας σχολικών φυλάκων ,αλλά το κεφάλαιο των ασφαλιστικών εισφορών  το χρεώνει  πάλι στους δήμους ενώ είναι υποχρέωση του κράτους. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ που καλείται ο δήμος να πληρώσει.

Επίσης κάθε χρόνο πληρώνουμε από το δήμο για εργαζόμενες με την ειδικότητα  καθαριστριών  μέσω σχολικών επιτροπών σε μέσα ατομικής προστασίας , το ποσό των 72.000 που η κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο 4483 του 2016 στέλνει και αυτό το λογαριασμό στους δήμους.

Παράλληλα καλύπτουμε κάθε χρόνο το κόστος της αύξησης του μειωμένου ωραρίου σε πλήρες των σχολικών καθαριστριών από ίδια έσοδα του δήμου, κόστος  το οποίο ανέρχεται σε 280.000 ευρώ ετησίως.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε μαζί με τους δημότες μας για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, εξασφάλιση όλων των κρατικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε ότι περιθώριο υπάρχει και έχουμε για να ελαφρύνουμε τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως στα ανταποδοτικά τέλη, στις κοινωνικές παροχές κ.α. Είμαστε αντίθετοι με την αντιλαϊκή πολιτική κράτους, κυβέρνησης των αστικών κομμάτων , που επιχειρούν να παρουσιάζουν την ληστεία του λαού ως μονόδρομο και τη φτώχεια ως  αναγκαίο κακό για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: