ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Μαξίμου: Διάφανη η διαχείριση των μυστικών κονδυλίων

Οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο στον Κοντζιά!

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού συστήνει στην αξιωματική να μην «λαϊκίζει» και να απαντήσει για τα «ειδικά κονδύλια κατά της περιόδους της δικής της διακυβέρνησης όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι».


Πιο αναλυτικά: 


Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι.

Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό.

Πλήρη κάλυψη από το υπουργείο Εξωτερικών 

Πλήρη κάλυψη στον τρόπο που διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών τις απόρρητες δαπάνες έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2017 η Βουλή έχει ενημέρωση για τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. – κάτι που έχει γίνει ήδη 6 φορές και εκκρεμεί άλλη μία ενημέρωση. Παράλληλα ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε πως εξ όσων γνωρίζει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών έχει απόρρητες δαπάνες. «Δεν υπάρχει καθεστώς απορρήτων δαπανών που δίνονται για εθνικούς λόγους σε άλλα υπουργεία πλην του ΥΠΕΞ», ανέφερε.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. «Δεν έχει υπάρξει, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα διότι ο Κοτζιάς είναι πρωταγωνιστής στην εξωτερική πολιτική και την γενικότερη συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής» ανέφερε ο Ν. Βούτσης.

Όσον αφορά τα μυστικά κονδύλια ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι «με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ διαβιβάζονται στη Βουλή τα στοιχεία που υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ και ο πρόεδρος της Βουλής καλεί τους αντιπροέδρους αυθημερόν και τους ενημερώνει προφορικά. Μετά ο φάκελος επιστρέφεται στη Βουλή. Η διαδικασία τον τελευταίο ένα χρόνο έχει ακολουθηθεί 6 φορές και εκκρεμεί ένα αίτημα από 15 Οκτωβρίου».
ΝΔ, Μικροπολιτική σπέκουλα στην παραίτηση

Μικροπολιτική σπέκουλα στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά επιχείρησε και χθες από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά τη 17η Δεκεμβρίου, οπότε και διαθέτει εκ νέου το σχετικό δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: