ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Βιολογικός Καθαρισμός; Όλοι μακριά από τη γειτονιά τους


Φωτογραφία από επίσκεψη στο ΚΔΑΥ.
Οι εξαγγελίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περί επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Παραλίας Πατρών και μέσω ανακοίνωσής τους ζητούν δημόσια διαβούλευση για το θέμα. Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι κάτοικοι, που ζουν στην Παραλία Πατρών δίπλα από τον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια επωμίζονται τις συνέπειες από την λειτουργία του. 
 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πιθανή επέκτασή του στις περιοχές του Μιντιλογλίου, των Βραχνείκων, κ.α. Αυτό, που δηλώνουν είναι ότι σε περίπτωση που θα παρθεί οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεσή τους, τότε θα αντιδράσουν δυναμικά.
 
Για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα, η οποία άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής ότι «το όλο ζήτημα μιας συγκροτημένης μελέτης για την αποχέτευση της Πάτρας είναι στον αέρα. Δεν υπάρχει η ανάλογη σοβαρότητα και επεξεργασία, ώστε να λύνονται τα προβλήματα σιγά σιγά και να μην διογκώνονται... Η δημοτική αρχή Πελετίδη θα έπρεπε ήδη να είχε προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης του υπάρχοντος βιολογικού. Αυτό είναι το πρώτο έργο, που πρέπει να γίνει για να δούμε όλα τα υπόλοιπα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπίρμπα, συμπληρώνοντας στην συνέχεια ότι δεν θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη και ότι «είναι εύκολο να εξαγγέλλουν έργα και δύσκολο να χωροθετούν. Όλοι έχουν την άποψη ότι τα σκουπίδια θα πρέπει να πάνε αλλού και όχι στην δική τους γειτονιά, η αποχέτευση αλλού και όχι στη δικιά τους περιοχή, και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη... Χρειάζεται μια σοβαρή μελέτη και αντιμετώπιση, με πρώτη προτεραιότητα την ίδια την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας».
 
Μέσω της ανακοίνωσης, που εξέδωσε ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Παραλίας «Η Αναγέννηση», ασκεί έντονη κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στην πολιτική επιστήμη , άλλο η θεωρία κι άλλο οι ανθρώπινες ψυχές. Ψυχές που βιώνουν καθημερινά τη δυσοσμία και τα μικρόβια, ψυχές που υποφέρουν για 20 περίπου χρόνια από τα πολιτικά  τερτίπια προηγούμενων, οι οποίοι πέρα από κάθε νομιμότητα, κατασκεύασαν  ανοιχτού τύπου Εγκαταστάσεις  Επεξεργασίας Λυμάτων Πάτρας (Βιολογικός Καθαρισμός),    μέσα στον αστικό ιστό».
Η δημοτικής σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ από την πλευρά της επισήμανε ότι «εάν αυτός ο Βιολογικός με την αναβάθμιση, που θα του γίνει, δεν επαρκή, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί μια άλλη λύση, αυτά όμως τα μελετάς και τα βάζεις από την αρχή της δημοτικής περιόδου. Δεν περιμένεις να περνά ο καιρός και αυτά τα προβλήματα να πέσουν στις πλάτες της επόμενης δημοτικής αρχής. Είναι η ίδια τακτική, που ακολουθεί η δημοτική αρχή και για τα ζητήματα των σκουπιδιών, για την Ξερόλακκα, που θα την έκλεινε και μένει ανοικτή και επεκτείνεται, και δεν ξέρουμε πότε θα γίνουμε Αίγιο».
 
Τέλος, αναφέρθηκε και στο έργο εκατομμυρίων ευρώ, που δαπανήθηκαν, για την κατασκευή της αποχέτευσης των περιοχών, Αγίου Βασιλείου και Ρίου υπογραμμίζοντας ότι είναι «ένα έργο, που τελείωσε εδώ και 5 χρόνια και κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς με στόχο να ταξιδεύει η αποχέτευση από τον Άγ. Βασίλειο να πηγαίνει στην άλλη άκρη της Πάτρας. Είναι τρομερό αυτό το έργο όταν έγινε, θα έπρεπε να είχε μελετηθεί ένας βιολογικός στην περιοχή εκεί. Όμως το έργο αυτό μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε, ακριβώς επειδή υπήρχε αποδέκτης, που ήταν ο Βιολογικός της Παραλίας, με την δέσμευση από τότε να γίνει αναβάθμιση και επέκταση, αυτό είναι στον αέρα και η δημοτική αρχή Πελετίδη δεν έχει κάνει τίποτε», κατέληξε η κ. Μπίρμπα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: