ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πάλι με ρύπους της ΧΑ γέμισαν το Μνημείο Εκτελεσμένων


Ρύποι με την υπογραφή της ΧΑ, εκεί που χύθηκε άφθονο αίμα ελληνικό, από το επίσημο ελληνικό κράτος του Εμφυλίου. Ο τόπος των εκτελεσμένων χορτάριασε. Είναι και αυτό μία εκδήλωση απαξίωσης. Διότι οι νεκροί αγωνιστές πεθαίνουν όταν εμείς οι ζωντανοί τους ξεχνούμε!


Οι νοσταλγοί του ναζισμού, εμμένοντας στην μισαλλοδοξία που καλλιεργούν, ξεχνούν ότι εκεί στο Γηροκομειό εκτελέστηκαν αγωνιστές...

Ο ηλεκτρολογικός πίνακας, δίπλα είναι. Ας αξιοποιηθεί επιτέλους.
Άλλοι εγκαταλείπουν την ΧΑ απηυδισμένοι από την παρουσία της στο δημόσιο πολιτικό βίο (βλέπε τον ευρωβουλευτή της, που παραιτήθηκε) κι άλλοι το έχουν ρίξει στην εθνικοσοσιαλιστικού τύπου... επανάσταση!

Η ναζιστικού περιεχομένου αντίληψή τους, φροντίζουν να αποτυπώνεται  σε ένα σύμβολο αγώνα, σε ένα μνημείο έκφρασης  εμφύλιας περιόδου, που ευχόμαστε να μην ξανάρθει, σε ένα άγαλμα, που αντικατοπτρίζει  την ενότητα του λαού, πάνω και πέραν από πολιτικές προτιμήσεις, έτσι ακριβώς όπως την εξέφρασαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα μαύρα χρόνια της φασιστικής κατοχής και της αντίστασής τους για πανανθρώπινες αξίες.

Αλλά οι νοσταλγοί του ναζισμού, εμμένοντας στην μισαλλοδοξία που καλλιεργούν, ξεχνούν ότι εκεί εκτελέστηκαν αγωνιστές από την κομμουνιστική πλευρά, δημοκράτες και άλλοι, πιστοί στις ιδέες τους και στα πολιτικά φρονήματά τους!

Είναι ανάγκη, να πάει εκεί συνεργείο του Δήμου Πατρέων και να εξαλείψει  τους ρύπους που φέρουν την υπογραφή της ΧΑ.

Αλλά και να ηλεκτροδοτήσει, επιτέλους, το μνημείο. Η υποδομή υπάρχει. Ο στύλος είναι εκεί. Η αναμονή καλωδίου υφίσταται.  Ο ηλεκτρολογικός πίνακας είναι δίπλα,

Επίσης δεν κοστίζει τίποτε να βάλει έναν υπάλληλο  να αποψιλώσει τον χώρο προ του μνημείου, που θα συνάδει με τον σεβασμό για ότι αυτό συμβολίζει. Για να στείλει έτσι ο δημοκρατικός κόσμος και τα ανάλογα μηνύματα.
Δεν περιποιεί τιμή, αυτή η κατάσταση του δημοτικού Μνημείου Εκτελεσμένων στον Εμφύλιο.







Κάποτε σε αυτό τον στύλο υπήρχε ένα φωτιστικό σώμα. Αφαιρέθηκε και έκτοτε βαθύ σκοτάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: