ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο Αλ. Τσίπρας επιμένει στη μάχη κατά της διαφθοράς



Καταφέραμε όπου
οι άλλοι απέτυχαν

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΕΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ


Με τον χρόνο που μετρά αντίστροφα -έως τον Αύγουστο- οπότε η χώρα επιτυγχάνει την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία, ξεκίνησε την τοποθέτηση του από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας - τόσο σε επίπεδο δανειστών όσο και σε επίπεδο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης- μέχρι τη στιγμή που πλέον η Ελλάδα, παρουσιάζει, μετά από 8 χρόνια, το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και στοχοπροσήλωσης

«Τα καταφέραμε εκεί οι άλλοι απέτυχαν» είπε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση πέτυχε διπλό στόχο καθώς επήλθε οικονομική ανάκαμψη στη χώρα και ταυτόχρονα υιοθετήθηκαν μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης με τον πλέον καθαρό τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση που ενισχύει το κοινωνικό κράτος και προστατεύει τον κόσμο της εργασίας και στο σύστημα διαπλοκής και ψευδών ειδήσεων, βάζοντας στο κάδρο τον πρόεδρο της ΝΔ, και τα συγκροτήματα τύπου που τον εξυπηρετούν.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στη μάχη κατά της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα την κερδίσει, όπως κέρδισε και τη μάχη στο μέτωπο της οικονομίας.

Για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας είπε «δεν θεωρούμε ότι η μη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα είναι το τέλος του κόσμου.

Ούτε πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου εξαρτάται από τη συμμετοχή του ή όχι στο πρόγραμμα».

Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντας της έλλειψη πολιτικού σθένους και αδυναμία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Θα περίμενε κανείς ότι δεν θα έψαχνε ευκαιρίες αποσταθεροποίησης ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν το ίδιο το μέλλον, τη θέση και τις προοπτικές της χώρας και του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και χρέωσε στη ΝΔ υπονομευτική στάση σε βάρος της χώρας.

Αυτή η υπονομευτική τακτική από την πρώτη στιγμή που εξέλεγε πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης σκιαγραφείται, όπως είπε ο πρωθυπουργός, με τον πιο σαφή τρόπο στον φανατικό λόγο κάποιων συγκεκριμένων εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του.

«Σκιαγραφείται για παράδειγμα στις πολιτικές αναλύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Διότι αυτοί εξακολουθούν, αν και αφανώς, να καθορίζουν την πολιτική του στρατηγική και να κινούν τα νήματα της επιχείρησης παλινόρθωσης» είπε ο πρωθυπουργός.

«Και αυτό που ζητάνε με σαφήνεια και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει είναι τη δημιουργία ενός Αντισύριζα μετώπου και έχουν καταφέρει να συγκροτήσουν ένα μαύρο μέτωπο που αποτελείται από ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομία και την ανάπτυξη

«Καταφέρνουμε να πετύχουμε εκεί που τρείς κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν. Να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το πρόγραμμά, να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία και να ξανανοίξουμε μετά από οκτώ χρόνια τη πρόσβαση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές χρήματος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για το στρατηγικό σχέδιο της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο επόμενο Eurogroup της 27ης Απριλίου είπε ότι κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας, ωστόσο έχει το πρόσημο της κυβέρνησης της Αριστεράς.

«Μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν είναι και το τέλος του κόσμου»

Για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας είπε «δεν θεωρούμε ότι η μη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα είναι το τέλος του κόσμου.

Ούτε πιστεύουμε ότι η αξιοπιστία της καθαρής εξόδου εξαρτάται από τη συμμετοχή του ή όχι στο πρόγραμμα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνοντας τους βουλευτές, υπάρχει πλέον ένα θετικό κλίμα για τη χώρα μας από το εξωτερικό, και πως η δέσμευση της Ελλάδας παραμένει στην κατεύθυνση του να εργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Επεσήμανε, δε, στους βουλευτές «ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο».

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος, αναφερθείς στις διαφορετικές απόψεις που έχουν ειπωθεί ή καταγράφει από τους θεσμούς, έκανε λόγο για αναμενόμενη κριτική που εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της 4ης αξιολόγησης και της εξόδου από τα μνημόνια.

«Η Ελλάδα υπερέβη κατά πολύ τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της για το πρωτογενές πλεόνασμα και για δεύτερο συνεχές έτος» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τονίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 διαμορφώθηκε στο 4% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 3,9% του 2016. Το πλεόνασμα υπολογίστηκε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών, που διαφέρουν από τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις του προγράμματος, τονίζει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: