ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ζήτησαν μόνοι τους να μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ  ελεύθερη η διακίνηση μεταναστών 

Η είδηση της ημέρας  είναι ότι κάποιοι εκ των μεταναστών της Πάτρας προσέρχονται μόνοι τους ζητώντας τη μεταφορά τους στα κέντρα κράτησης.
 
Πληροφορίες του tenpo24 αναφέρουν ότι περί τους έντεκα μετανάστες εμφανίστηκαν στις αστυνομικές αρχές, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους ΜΚΟ και ζήτησαν τη μεταφορά τους στη Μαλακάσα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 έχουν απομακρυνθεί από την Πάτρα περί τους εκατό μετανάστες ενώ έχουν εισέλθει σε αυτή περί του 50 νέους, στο πλαίσιο των νέων εισροών που γέννησε το κύμα του πολέμου στη Συρία.

Οι αριθμοί προκαλούν εύλογα ερωτηματικά σχετκά με το ρυθμό απομάκρυνσης, δεδομένου ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ απαγορεύεται η χρήση αναγκαστικών μέτρων για την απομάκρυνση των μεταναστών. Κι επιβάλεται η ελεύθερη διακίνησή τους. 

Αυτό διευκρινίζεται στην απόφαση του ΣτΕ ισχύει μόνον για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες, οι οποίοι θα καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου κια από κει ελεύθεραθα κινούνται προς πάσα κατεύθυνση της χώρας.  Εννοείται ότι οι δυτικοί λιμένες (ο Πατρών και της Πρεβέζης) δεν εξαιρούνται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: