ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ανοίγουν οι δρόμοι για την ελάφρυνση του χρέους

Το μήνυμα ότι οι αγορές επικροτούν την ελληνική πρόοδο, κάτι που αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αποσαφηνίζοντας πως το Ταμείο δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.


«Ο ελληνικός λαός έχει περάσει οκτώ χρόνια πολύ δύσκολης εφαρμογής πολιτικών, που έχουν σίγουρα ως αποτέλεσμα βελτιώσει σημαντικά την οικονομική θέση (της Ελλάδας). Χρειαζόμαστε δείκτες. 

Όταν εξετάζουμε το 10ετές ελληνικό ομόλογο, ήταν χθες κάτω από 4%, γεγονός που σαφώς αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές θα χρηματοδοτήσουν τελικά την Ελλάδα, γιατί αυτή είναι η τελική πρόοδος, η δημόσια χρηματοδότηση να αντικατασταθεί από την ιδιωτική χρηματοδότηση. Έτσι, οι αγορές εξετάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ πιο ευνοϊκά από ό,τι πιο πριν».

Θα πάρουν μέρος στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Χουλιαράκης θα πάρουν μέρος στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (20-21 Απριλίου 2018) στην Ουάσιγκτον.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων  του υπουργού Οικονομικών διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
08:15   Pierre Moscovici, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  της Ε.Ε.
09:00   Mario Centeno, πρόεδρος του Eurogroup.
09: 40  Βruno Le Maire  υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
12: 00  Mario Draghi προεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018
16: 00  Christine Lagarde, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
16: 45  Poul Thomsen, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Ν. Παππάς: «Τη ρύθμιση χρέους την θέλει απολύτως η κυβέρνηση»

«Θέλουμε μία απόφαση η οποία δεν θα ανακόπτει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς για την ανάμιξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, μιλώντας στο ενημερωτικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού "Ε".

Εάν η θέση του ΔΝΤ πηγάζει από το αξίωμα ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει χάλια και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει, τότε η απόσταση μέχρι την αλήθεια που έχουν να διανύσουν είναι μεγάλη, πρόσθεσε ο Ν.Παππάς.

«Τη ρύθμιση χρέους την θέλει απολύτως η κυβέρνηση» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων». 


Τζακ Λιου: Η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο»

Η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο» εκτίμησε ο τέως υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιου μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.


Λίγο νωρίτερα ο κ. Λιου είχε κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συζήτησης με θέμα την αναμόρφωση της Ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.


«Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου.


Ερωτηθείς από τους Έλληνες δημοσιογράφους για τα γεγονότα που κλήθηκε ο ίδιος να διαχειριστεί το 2015 ως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου μίλησε για την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «θεωρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό φίλο μου».

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, το καλοκαίρι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο Μ.Σχοινάς ανέφερε ότι η Επιτροπή εργάζεται πάνω σε πραγματικά γεγονότα και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο επ' αυτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: