ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ο κ. Πατούχας και η “επαναστατική” αλήθεια


Από τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Σπαρτινό, ήρθε το παρακάτω σχόλιο, με το οποίο απαντά σε αντίστοιχο σχόλιο του Χρ. Πατούχα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πατρέων «Ανυπότακτη Πολιτεία», ο οποίος εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης αγώνων, σχολιάζει συνέντευξη του και θέτει ερωτήματα προς τον βουλευτή, όπως:

«Μπορείτε να σκεφθείτε την σεισάχθεια στο χρέος, θηλιά στον λαιμό, των φτωχών νοικοκυριών; Φυσικά δεν μπορείτε! Δεν είναι ιδεολογική σας επιλογή, η ταύτιση σας είναι με τα μνημόνια και τα μεγάλα συμφέροντα. Την "προστασία" που ανακαλύψατε στον ξεδοντιασμένο Νόμο Κατσέλη φυσικά δεν μπορεί να την πιστέψει κανείς. Οι ρυθμίσεις και οι αποφάσεις του είναι για να πάρετε όλα τα ακίνητα σε λίγα χρόνια. Γιατί κανένας που παίρνει 580 ευρώ, δεν μπορεί να πληρώνει δόση 650. Ακολουθείστε κύριε Βουλευτά τις επιλογές σας, ταυτιστείτε με κάθε αντιλαϊκή προοπτική, χτίστε τα άλλοθι σας. Αλλά αφήστε ήσυχους όσους ανησυχούν και πιστεύουν στους αγώνες».
Και εγκαλεί τον Κ. Σπαρτινό ότι θεωρεί πως «βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών».

Ο Κ. Σπαρτινός απαντά στον Χρ. Πατούχα


«Ο κ. Πατούχας έκανε τον κόπο να σχολιάσει πρόσφατη συνέντευξή μου στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και ιδιαίτερα απάντησή μου σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Έγραψε ο κ. Πατούχας ότι εγώ είπα “ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών”.

Εγώ είχα πει: “Ούτε μπορεί να συγχέουμε την πρώτη κατοικία π.χ. με ένα μικρό αγροτεμάχιο οφειλέτη που έχει πάρει επιχειρηματικό δάνειο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Οι κινητοποιήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις δεν δείχνουν παρά - στην καλλίτερη περίπτωση - το πολιτικό αδιέξοδο και την ιδεολογική σύγχυση αυτών που τις οργανώνουν”.

Νομίζω πως κάθε καλόπιστος αναγνώστης καταλαβαίνει την ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο αποσπάσματα. Κάτι που δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Πατούχας. Γιατί φαίνεται να πιστεύει ότι προκειμένου η αλήθεια να γίνει “επαναστατική” πρέπει να στηριχθεί σε ισχυρή δόση διαστρέβλωσης.

Αυτά τα ολίγα. Γιατί περισσότερος διάλογος με τον κ. Πατούχα δεν μπορεί να γίνει με αυτές τις προϋποθέσεις, ιδιαίτερα για ένα θέμα που είναι πράγματι πολύ σοβαρό».

Το σχόλιο του Χρ. Πατούχα της «Ανυπότακτης Πολιτείας»

Ο Χρ. Πατούχας σχολιάζει: 


«O βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Κώστας Σπαρτινός, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ της Πάτρας. Στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα ρωτήθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ και την ανησυχία των πολιτών για την πιθανή απώλεια της κατοικίας τους.

Όχι, τον κ. Βουλευτή, δεν τον ενόχλησαν τα ΜΑΤ. Είπε ωστόσο, ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών. Ας θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα στον κ. Βουλευτή.

 Πρώτο ερώτημα: Γνωρίζει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες της μικρομεσαίας τάξης, καταστράφηκαν ολοσχερώς εξ αιτίας της κρίσης και των μνημονίων σας; Πόσο συμβάλλει αυτή η καταστροφή στην ανεργία, στην οικονομική αδυναμία, στην παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας;

Δεύτερο ερώτημα: Τολμάτε να νομοθετήσετε την προστασία της κατοικίας και της λαϊκής ιδιοκτησίας, ή είστε δέσμιοι των τραπεζιτών, των δανειστών και των funds

Τρίτο ερώτημα: Όταν το κράτος, γνωρίζει το περιουσιολόγιο, το εισόδημα, τις δυνατότητες κάθε φορολογουμένου, έχετε την απαίτηση, όσοι κινητοποιούνται να ξεχωρίζουν τους πλειστηριασμούς; Μήπως κρύβεστε πίσω από τους ελάχιστους που έχουν και δεν πληρώνουν, για να αρπάξετε την λαϊκή περιουσία; Μήπως αυτό είναι το δικό σας πολιτικό αδιέξοδο και ψάχνετε συνενόχους; 

Μπορείτε να σκεφθείτε την σεισάχθεια στο χρέος, θηλιά στον λαιμό, των φτωχών νοικοκυριών; Φυσικά δεν μπορείτε! Δεν είναι ιδεολογική σας επιλογή, η ταύτιση σας είναι με τα μνημόνια και τα μεγάλα συμφέροντα. Την «προστασία» που ανακαλύψατε στον ξεδοντιασμένο Νόμο Κατσέλη φυσικά δεν μπορεί να την πιστέψει κανείς. Οι ρυθμίσεις και οι αποφάσεις του είναι για να πάρετε όλα τα ακίνητα σε λίγα χρόνια. Γιατί κανένας που παίρνει 580 ευρώ, δεν μπορεί να πληρώνει δόση 650. Ακολουθείστε κύριε Βουλευτά τις επιλογές σας, ταυτιστείτε με κάθε αντιλαϊκή προοπτική, χτίστε τα άλλοθι σας. Αλλά αφήστε ήσυχους όσους ανησυχούν και πιστεύουν στους αγώνες».
 






Δεν υπάρχουν σχόλια: