ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τσίπρας: Απορρίπτεται πάραυτα ανταλλαγή των δύο

«Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των λαών μας» γράφει αναφερόμενος στην Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο λογαριασμό του στο twitter.

Συγκεκριμένα: «Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την “πρόταση ανταλλαγής”. Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση».



«Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»



Την άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητάει η κυβέρνηση με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. 

Απορρίπτει ως «απαράδεκτη» κάθε αναφορά σε ανταλλαγή ή συμψηφισμό με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ παράλληλα σημειώνει πως κρατάει το θετικό σκέλος των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, περιμένοντας ωστόσο όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. 

Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. 

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Ερντογάν: Η Ελλάδα έγινε πρώτος σταθμός για  τους Γκιουλέν

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του, που πήρε μεγάλη έκταση δημοσιότητας στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Εμείς δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο». 

Ερωτηθείς για την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Βάρνα, όπου ετέθη το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, επανέλαβε την τοποθέτηση της Τουρκίας στη Βάρνα, όταν έθεσε το θέμα των 8 που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα: «Εμείς δεν καταφέρνουμε να το εξηγήσουμε στην Ελλάδα. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα; Η Ελλάδα έγινε πρώτος σταθμός για τα μέλη της FET (σ.σ. την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) που διαφεύγουν στην Ευρώπη. Αυτοί που διαφεύγουν πρώτα περνάνε από την Ελλάδα και μετά πηγαίνουν σε διαφορετικά μέρη της Ευρώπης. Πρώτα να λύσετε αυτό. Ξέρετε ότι αντιμετωπίζουμε θέμα. Στην πραγματικότητα εσείς μας βάζετε σε δύσκολη θέση. Εμείς θέλουμε να τα διευκολύνουμε τα πράγματα, εσείς δεν είστε σε αυτό το σημείο». 


Αυτά είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης και μεταδόθηκε απευθείας ταυτόχρονα από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών, απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και την πρόσφατη κρίση με τις σημαίες σε βραχονησίδες και την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Και φορώντας την προβιά του ειρηνιστή τόνισε:

«Εμείς βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (...). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα (...). Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη», είπε ο Ερντογάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: