ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Π. Τόμσεν: Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο

Σήμερα τρία χρόνια μετά τον Φεβρουάριο του 2015, όλοι προθυμοποιούνται να στηρίξουν τα πρώτα βήματα της ελληνικής Οικονομίας. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συζητούν για την μείωση του ελληνικού χρέους.


Και οι εχθροί

τώρα έγιναν φίλοι!

ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ



Κι όμως, το 2015, που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την διακυβέρνηση της χώρας σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛΛ, οι έχροι ήσαν ατέλειωτοι. Σε όποια ήπειρο και εάν κοιτούσε πάντου έβλεπε απαξίωση και αισθανόταν κλίμα εχθρικό. 

Κατέφευγε σε αναζήτηση δανείου για την αντιμετώπιση του ορατού κινδύνου να οδηγηθεί η Οικονομία στα βράχια και να αποτύχει το ελληνικό πειραμα της Αριστεράς στην Ευρώπη, αλλά από παντού εισέπραττε ευγενική άρνηση. Όλοι μετρούσαν τις συνέπειες από ενδεχόμενη κόντρα που θα άνοιγαν με τους Ευρωπαίους δανειστές μας. Μόνον η Βενεζουέλα προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, όχι με χρήμα, που δεν έχει, αλλά με πετρέλαιο. 

Η Κίνα μας παρέπεμπε σε έναν υποδιαμόρφωση οικονομικό φορέα των αναδυομένων χωρών, που ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί. Η Ρωσία ζητούσε εκμετάλλευση διαύλου για το αέριό της στο Αιγαίο, ενώ κι εμείς έχουμε από το ίδιο εμπόρευμα στα βάθη των θαλασσών μας και παράλληλα προβληματιζόταν που θα πουλήσει το 40% του αερίουν της που αγοράζει η Γερμανία, εάν έρχονταν σε αντίθεση μαζί της, δίνοντάς μας δάνειο. Είχαμε γίνει περίγελος των λαϊκίστικων εντύπων. Μέχρι και το δάκτυλό τους χρησιμοποίησαν σε αρχαϊκό ελληνικό άγαλμα για να μας υποτιμήσουν.   

Σήμερα τρία χρόνια μετά τον Φεβρουάριο του 2015, που αναγνωρίζουν την πρόοδο της χώρας, όλοι προθυμοποιούνται να στηρίξουν τα πρώτα βήματα της ελληνικής Οικονομίας στις διεθνείς αγορές. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί συζητούν για την μείωση του ελληνικού χρέους.

Κι ενώ από την αντιπολίτευση και κυρίως της ΝΔ, εκφράστηκαν απίθανες απόψεις για το μέλλον της Οικονομίας μας την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο της καθαρής εξόδου στις αγορές εξέφρασε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν.

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η πρόσβαση της χώρας στις αγορές θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά επίσης η διατηρήσιμη εφαρμογή των πολιτικών, είναι αυτά που θα κρίνουν την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Πολ Τόμσεν διευκρίνισε πως οι αποφάσεις για το χρέος πρέπει να είναι συγκεκριμένες και πρέπει να ληφθούν πριν το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου εισηγηθεί του προγράμματος επί της αρχής που έχει για την Ελλάδα. Αυτό, όμως, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοσθούν όλα τα μέτρα πριν από την ενεργοποίηση του προγράμματος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος μηχανισμός που θα διασφαλίζει την σύνδεση τους με συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Ταμείου υπενθύμισε πως τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος στενεύουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Ταμείο σκοπεύει να πάρει σύντομα τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αξιολόγηση για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», ξεκαθάρισε ο Πολ Τόμσεν.

Τέλος, για τις τράπεζες υπενθύμισε ότι το Ταμείο εξακολουθεί να περιμένει τα stress test, τα αποτελέσματα των οποίων θα δοθούν στην δημοσιότητα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της ανάλυσης για την βιωσιμότητα του χρέους.

Διαψεύδονται ένα προς ένα τα όποια «fake news»

Διαψεύδονται ένα προς ένα τα όποια «fake news» άρχισαν να κυκλοφορούν κυρίως μέσω του εγχώριου και ξένου Τύπου σε σχέση με την πορεία εξόδου της χώρας μας από τα Μνημόνια, ενώ σήμερα ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον το κυρίως μενού των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς συνεδρίασε το Washington Group.

Ως φαίνεται, τα όποια σενάρια διακινήθηκαν από γερμανικές εφημερίδες περί παράτασης του Μνημονίου για λίγους μήνες διαψεύστηκαν από τα επίσημα χείλη των Βρυξελλών, ενώ η “μετρολαγνεία” ορισμένων κύκλων διαψεύστηκε εν τη γενέσει της από ελληνικές κυβερνητικές πηγές αλλά και από την ίδια τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί απέρριψε ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο ενός μεταμνημονιακού προγράμματος για τη χώρα μας.

Κριστίν Λαγκάρντ και Σεντένο εκπέμπουν θετικά μηνύματα

Την ίδια ώρα, στην έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ απέστειλε το θετικό μήνυμα πως οι αγορές επικροτούν την ελληνική πρόοδο, κάτι που αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, διευκρινίζοντας μάλιστα πως το Ταμείο δεν ζητάει πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

H Ελλάδα και οι πιστωτές της χώρας μοιάζουν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε σήμερα από την Ουάσινγκτον και ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Σεντένο τόνισε ότι αν και υπάρχουν «ορισμένα ζητήματα» ακόμα, σε ότι αφορά το χρέος της Ελλαδας, οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ αλλά και η Αθήνα προχωρούν, σταδιακά, προς μια διευθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: