ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Διπλωματικός πυρετός για Συρία μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, Ενέργειας και Άμυνας. 


Επίσης συζήτησαν  για τις εξελίξεις στο Συριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Ο Αλ. Τσίπρας καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων, είπε ότι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση την πρόταση της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στο ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο.

Επίσης οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν συνομίλησαν και για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της εταιρείας ΤΟΤΑL.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Γαλλίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: