ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 180 βουλευτές

Εάν ίσχυε και στους βουλευτικές ότι και στις αυτοδιοικητικές - Αππάντηση στην αντίδραση Μητσοτάκη

«Η νέα επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην απλή αναλογική καταδεικνύει απλώς την εμμονή του ίδιου και του κόμματός του στη διαιώνιση του ισχύοντος εκλογικού συστήματος που, σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση, αλλοιώνει τους τοπικούς συσχετισμούς και φιμώνει αυτοδιοικητικές δυνάμεις, το εκλογικό μέγεθος των οποίων περιορίζεται δυσανάλογα με την κοινωνική αποδοχή τους» σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης.


Ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτει ότι «το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών εξασφαλίζει στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών, ανεξαρτήτως του ποσοστού που λαμβάνει. Εάν το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν στις εθνικές εκλογές, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 180 βουλευτές. Τέτοιο είναι το μέγεθος της αλλοίωσης».

«Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, για την πρόθεσή του να ενισχύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός είναι ότι πάντα την εχθρεύονταν, στη βάση μιας συγκεντρωτικής αντίληψης για το Κράτος. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία εναντιώθηκε σε όλες τις μεταρρυθμιστικές  απόπειρες που προηγήθηκαν», σημειώνει ο ΥΠΕΣ.

Αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης υπγραμμίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διέλυσε τη Δημοτική Αστυνομία, απέλυσε τους σχολικούς φύλακες και σήμερα εγγυάται την υποστελέχωση των ΟΤΑ, υποστηρίζοντας  ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί στο διηνεκές, ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες, ο κανόνας του 1 προς 5 στη σχέση προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από συνθέσεις και συμφωνίες και όχι από μονοπαραταξιακές λογικές».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία, είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε για την αυτοδιοίκηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δημοσίευση σχολίου