ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μουγκαφών από τον Πελετίδη; - Λαλίστατο όμως το ΚΚΕ!


Και με την κυβερνητική βούλα, αφού κάτι χιλιάδες ευρώ προσφέρονται ως δώρο στον Κ. Πελετίδη. Ανησυχίες προκαλούνται στο ΚΚΕ. Αμήχανος ο Κ. Πελετίδης από την αντιπατραϊκή στάση του Κόμματος!
 

Αφελής ερώτηση: Το κόμμα σπρώχνει το Δήμαρχο να πέσει στο ολίσθημα της πρόκλησης νηστείας κυβερνητικών παροχών;

Σύνδρομο μουγκαφών από τον Δήμο Πατρέων, του οποίο ο δήμαρχος ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ. Αντί να μιλήσει ο ίδιος, εάν έχει διαφορετική άποψη και να απαντήσει στην ΝΕ Αχαΐας, ανάλαβε  να τον αντικαταστήσει η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.


Επίμαχο ζήτημα είναι ένα ακόμη δωράκι της κυβέρνησης προς τον Δήμαρχο Πελετίδη για να το μεταφέρει στους Πατρινούς. Αφορά την Ξερόλακκα, που σε λίγο θα αναμορφωθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την χρήση του χώρου της, επ' ωφελεία των δημοτών.


Φυσικά το ποσόν για Ξερόλακκα δεν είναι το μόνο δωράκι προς Πελετίδη, αφού έχουν προηγηθεί τόσα άλλα, που λογικώς χαρακτήρισαν τον Δήμαρχο «βαφτιστήρι» της κυβέρνησης.


Βέβαια το ΚΚΕ, προσπαθεί να κόψει τον ομφάλιο λόρο που συνδέει  Πελετιδη και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτά τα σούρτα-φέρτα του δημάρχου  με την Αθήνα βάζουν σε ανησυχία  το εν Πάτραις ιερατείο.

Αφελής ερώτηση: Ο Δήμαρχος Πατρέων δεν έχει στόμα; Ή μήπως δεν θέλει τα χρήματα για την Ξερόλακκα;


Αν συμβαίνει αυτό, να πεί και να το μάθουν στην ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. γιατί αυτή που ανησυχούν για το πρόβλημα της πόλης της Πάτρας, έχουν όνομα και καθημερινά περπατούν στο δρόμους της πόλης και συζητούν με τους δημότες!


Και υπόψη ότι υπάρχουν κι άλλοι δήμαρχοι, που παραπονούνται μάλιστα γιατί δεν δέχονται τόσα δωράκια. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Κι ας αφήσουμε τις επαναστατικές μπούρδες των... συνδρόφων!


Αυτά τα απλά, πληροφορείται το Istologio G. Mosxou και κανονίστε εκεί στο ΚΚΕ να ρίξετε στην Πάτρα, στην αμαρτία της... νηστείας κυβερνητικών παροχών!


Προς επιβεβαίωση των ανησυχιών της , άλλωστε, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εξέδωσε το παρακάτω θούριο:  


Θούριο του ΚΚΕ για την Ξερόλακκα

«Πάει πολύ να εγκαλεί η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, το Δήμαρχο Πάτρας και την Δημοτική Αρχή, ότι δεν δεν αναγνωρίζει τη “συμβολή” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν  εργαζόμενους και τα  λαϊκά στρώματα της πόλης.

Με αφορμή την αναγκαία χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έργων βελτίωσης του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα από το Υπουργείο Οικονομικών, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κάνει το μαύρο, άσπρο.

Η συγκυβέρνηση του 3ου και 4ου μνημονίου, που φόρτωσε στα ήδη υπάρχοντα σωρεία αντιλαϊκών μέτρων στο λαό της χώρας μας και που ετοιμάζεται να πάρει και άλλα νέα, στο όνομα της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που δίνει τα “ρέστα της” για να προωθηθούν οι στρατηγικοί τους στόχοι για έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, ντύνοντας τα σχέδια του κεφαλαίου με το αφήγημα της “δίκαιης ανάπτυξης”, απαιτεί από την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αναγνώριση του αντιλαϊκού έργου της.

Κάνει λόγο για πενιχρούς πόρους, όταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση αναγκαίων έργων και για το λαό της Πάτρας, την ώρα που τον καλεί να κάνει μόνιμες θυσίες για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ώρα που έδωσε ξανά πριν λίγες μέρες πολύτιμα δείγματα γραφής με τη στάση της απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

Ας ψάξει αλλού για χειροκροτητές του έργου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι και αλλιώς με το “σπαθί της” μαζεύει συγχαρητήρια από το κεφάλαιο και τις ενώσεις του όπως ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, αφού τσακίζει  τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα στο διηνεκές για να  εξασφαλίσει για τους επιχειρηματικούς ομίλους έξοδο στις “αγορές” και “ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον”, στέλνοντας στα τάρταρα  τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην προοπτική της μόνιμης φτώχειας για το λαό, που δίνει το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι εργαζόμενοι το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αντιπαραβάλλουν τη δική τους προοπτική. Την προοπτική  να καρπωθούν οι εργαζόμενοι  τον πλούτο που παράγουν, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους, αυτή που βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αυτό το δρόμο υπηρετoύν και απ’ αυτή τη θέση οι κομμουνιστές στη Δημοτική Αρχή Πάτρας και μέσω αυτού του δρόμου, προβάλλουν διεκδικήσεις, εκμεταλλεύονται κάθε χαραμάδα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού της πόλης που σίγουρα δεν χρωστά τίποτα στις  κυβερνήσεις, ούτε την σημερινή ούτε τις χτεσινές. Τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό μας, τα πάντα τα κατέκτησε με σκληρούς αγώνες. Αυταπάτες δεν έχουμε από τους κάθε λογής διαχειριστές της αστικής εξουσίας, οι ταμπέλες τους δεν κρύβουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: