ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Λόλας Χατζηιωάννου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία της Λόλας Χατζηιωάννου-Λάκκα, στις 5:00 το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων Αθηνάς. Εκεί βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαν συγγένεια αλλά και στενή οικογενειακή και προσωπική σχέση.


Μάλιστα ο πρωθυπουργός καθ’ όλη τη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας στεκόταν στο πλευρό των στενών συγγενών της εκλιπούσης. Η Λόλα Χατζηιωάννου-Λάκκα, σύζυγος του ψυχιάτρου Αλ. Χατζηιωάννου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 χρονών στην Πάτρα, από την επάρατο νόσο.

Η αείμνηστη γεννήθηκε το 1941 στο Αθαμάνιο Άρτας, χωριό από το οποίο κατάγεται και ο πατέρας του Αλ. Τσίπρα. Εξ ου και η συγγένεια που προέρχεται από τον πατέρα του Πρωθυπουργού, που ήταν εξάδελφος του Δημ. Λάκκα.  Η αείμνηστη, είχε ακόμη δύο αδελφές, την ενδοκρινολόγο  Έλλη και την βιολόγο Λαοκρατία.

Από το 1975 ήρθε στην Πάτρα, παντρεύτηκε τον γιατρό Αλέξ. Χατζηιωάννου και τάχθηκε στο ΚΚΕ Εσ., του οποίου αποτέλεσε δραστήριο μέλος και στέλεχος πρώτης γραμμής. Στη συνέχεια πέρασε στην ΕΑΡ, στον ενιαίο Συνασπισμό, στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα της αριστεράς, στα οποία διακρίθηκε για την προσφορά της.

Τα συλλυπητήριά του, προς τους οικείους της,  εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σύντροφοι παλιοί  που έγιναν γνώστες του θλιβερού αγγέλματος, φίλοι και συνάδελφοί της.

Αντί για στεφάνια ενισχύστε, εάν μπορείτε, στη μνήμη της τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» και τη «Μετάδραση» ήταν η επιθυμία της οικογένειάς της.

Η ταφή της σορού της αγωνίστριας, που μαζί με τις αδελφές της, συνέβαλε στα κινήματα της Παιδείας του 15% και των συνταγμαστικών δικαιωμάτων με το 1-1-14, θα τελεστήαύριο Τρίτη, ώρα 1 μμ. στην Γλύφα Φωκίδας, απέναντι από τα Τριζώνια.
  
Δημοσίευση σχολίου