ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Μνήμες από τις ... ματωμένες φράουλες στην Μανωλάδα!


Με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας, κ. Wolfgang Brandstetter, ανακαλείται η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας, με τις... ματωμένες φράουλες. Στο στιγμιότυπο της 6-6-2014, διαμαρτυρία της ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τους Πακιστανούς εργάτες.Στο βίντεο μιλάει η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα για την υπόθεση Ευαγελάτου! (Αρχείο) Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης


Στις 6 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα του Εφετείου της Πάτρας, που διεξάγονταν η δίκη του Ευαγγελάτου, ιδιοκτήτη φραουλοχώραφων στην Μανωλάδα, από αφορμή τις γνωστές αγριότητες των μπράβων του γαιοκτήμονα, που διέσυραν διεθνώς την χώρα, μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπήρξε εκτός κτιρίου απέναντι από τα Δικαστήρια Πάτρας, επί της λεωφόρου Γούναρη. 

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του Δικαστηρίου, που ήταν αθωωτική, ξέσπασαν διαμαρτυρίες από τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. 

Η απόφαση αυτή προσβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με συνέπεια την καταδίκη της Ελλάδας, ενώ η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζήτησε επανεξέταση της καταδίκης. 

Στο βίντεο μιλά η Ουρανία Μπίρμπα, δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, ζητώντας από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία κατά Βαγγελάτου, με την οποία φαινόταν ότι θα έπεφτε στα... μαλακά! 

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που περί άλλων τυρβάζει!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεση της Μανωλάδας, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Η φρίκη της στυγνής εκμετάλλευσης μεταναστών στη Μανωλάδα είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο προσέφυγαν οι μετανάστες, αποφάσισε να αποζημιωθούν. Κι όμως! Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατήγγελλε το γεγονός. Επανεξέταση γιατί; Δεν συνέβη τίποτα στη Μανωλάδα; Οι μετανάστες με ποιον τρόπο θα δικαιωθούν για όσα υπέστησαν; Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει όλο και περισσότερο με τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) που στήριξαν την αθώωση Ευαγγελάτου

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιάστηκε στα πράσα. Η ανάκληση του κυβερνητικού αιτήματος για επανεξέταση της "υπόθεσης Μανωλάδας" από το ΕΔΑΔ, μετά από τις αντιδράσεις που προέκυψαν, θα σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας όχι όμως την δική τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα. Αυτοί που ανέλαβαν την πολιτική πρωτοβουλία για την κατάθεση του αιτήματος οφείλουν να βγουν στο φως και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσει η εξαπάτηση και η υποκρισία.

Δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα και τώρα προσπαθούν να το συγκαλύψουν.
Τότε χαρακτήρισαν "όνειδος" τις συνθήκες που οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας αποκρύπτοντας επιμελώς ότι κατά την εξέταση της υπόθεσης τάχθηκαν σθεναρά ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε παραβίαση δικαιωμάτων και εμπορία ανθρώπων.

Τρέμουν γιατί, τώρα, το ΕΔΑΔ θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις δικές τους πολιτικές στο θέμα της απασχόλησης των εργατών γης.

Η δήθεν λύση που προώθησε η κυβέρνηση, με την περιβόητη τροπολογία για τους παράτυπους εργάτες γης, έχει μηδενικά αποτελέσματα. Η κατάσταση στην Μανωλάδα δεν έχει αλλάξει. Στον αγροτικό χώρο δεν υπάρχει ούτε καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ούτε βιώσιμο σχέδιο για την υποστήριξη των αγροτών και των μεταναστών. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επισημάνει από την ψήφιση της σχετικής διάταξης τη δυσκολία εφαρμογής της αλλά και τον κίνδυνο να δημιουργήσει συνθήκες “δουλεμπορίου” ή, όπως ορθά έκρινε η απόφαση του ΕΔΑΔ και καταδικάστηκε η χώρα μας, συνθήκες “καταναγκαστικής εργασίας” (forced labour).

Ο χαρακτηρισμός όνειδος επιστρέφει, πολλαπλασιασμένος, σε αυτούς".

Η αντίδραση του ΚΚΕ

"Η κατάθεση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αίτησης επανεξέτασης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαίωνε τους 42 μετανάστες εργάτες γης, για τις συνθήκες δουλειάς στη Μανωλάδα, αποτελεί μια αισχρή πολιτική πράξη που θα την ακολουθεί για πάντα.

Είναι σα να «πυροβολούνται» για δεύτερη φορά οι μετανάστες εργάτες γης, που είχαν δεχτεί τα δολοφονικά πυρά των μπράβων των μεγαλοαγροτών στα δουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Με την πράξη αυτή, η κυβέρνηση δικαιώνει το καθεστώς δουλείας και εργοδοτικής τρομοκρατίας σε βάρος των μεταναστών εργατών. Τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών ήθελε να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση και όταν νομοθέτησε την εκμετάλλευση των εργατών γης μέσω του εργόσημου, χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα να αποκτήσουν άδειες παραμονής, κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας και ομηρίας.

Ο κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος, ειδικά οι μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να βάλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ίδιο «κάδρο» με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, σε ρήξη με τα καπιταλιστικά συμφέροντα, το κράτος και τα κόμματα που τα υπηρετούν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Δημοσίευση σχολίου