ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΠΑΚΟΕ και Μου Μου Εεεεε, διώχνουν κολυμβητές στην... ξενιτιά!Και να, δώστου πάλι από την αρχή. Εδώ καθαρά, εκεί καθαρά, που είναι ο παππάς; Χάσατε κύριε. Αναμείνατε νέα μέτρηση!

Νέο... φρούτο αναλύσεων επιστημονικοφανών εμφανίσθη στον πατραϊκό ορίζοντα και οι πρόθυμοι έτρεξαν!

Του διαχειριστή
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


Και επειδή λοιπόν, δεν είχαμε άλλο παιχνιδάκι να παίξουμε, αφού τα έγκυρα Μουουου - Μουουου - Εεεεεεεεε (εν συντομία  ΜΜΕ) μας έδωσαν πλείστες όσες αναλύσεις, για το τι εστί μέδουσα, σέδουσα, μέδουσες, σε όλες τις κλήσεις, κι αφού γελαδηδών οδηγήθηκε ο ανύποπτος πολίτης να αναζητά έντρομος σημεία του φαινομένου, ακόμη και στην μπανιέρα του σπιτιού του, στον ορίζοντα εφάνη ΠΑΚΟΕ!
Τι εστί; Μα νέο φρούτο, κατά το κοινώς λεγόμενο. Με ειδικότητα την ανάλυση υδάτων. Ποσίμων τε και... κολυμπήσιμων!
Και να, δώστου πάλι από την αρχή. Εδώ καθαρά, εκεί καθαρά, που είναι ο παππάς; Χάσατε κύριε. Αναμείνατε νέα μέτρηση!
Από αυτό το φρούτο τρώγαμε παλιά στην Πάτρα, από έναν καθηγητή, του Πανεπιστημίου Πατρών μάλιστα, που ήταν ειδικός στις αναλύσεις υδάτων, αγίων και ζερζεβούλικων!   Μόνον τα Θεοφάνια δεν εμφανιζότανε στα γραφεία των εφημερίδων. Μέρες άγιες, που να έτρεχε ο άνθρωπος για την εξοικονόμηση του επιούσιου!
Μόλις όμως έπιανε Μάης! Που τον έπιανες, το συγχωρεμένο. Ξαπόλαγε τους σμπίρους να κουβαλάνε νερά από τις παραλίες της Πάτρας και... αφήστε τα υπόλοιπα σε μένα παιδιά!
Έβγαζε το πόρισμα της... καταδίκης και σαν αναλυτής επιστήμονας και όχι... προστήμονας, έστελνε τη λυπητερή για δημοσίευση στους προθύμους. Και να κάτι τίτλοι, πηχυαίοι, που σε έπιανε η ψυχή σου, σαν τους διάβαζες.
Ακάθαρτη η τάδε περιοχή, μολυσμένη η δείνα, δεν συνίσταται η κολύμβηση εκεί.
Τις διάβασε τις μετρήσεις κι ο υποψιασμένος, τις έβαζε στη σελίδα για δημοσίευση, τι να έκανε αφού δεν είχε και πιο πιασάρικο θέμα (;) αλλά αναρωτιότανε κιόλας, μωρέ πως γίνεται να είναι καθαρά τα θαλασσινά νερά εκεί που υπάρχει εξοχικό κέντρο, παραλιακή ταβέρνα, ή ψαροταβέρνα με όνομα;
Και... απορία ψάλτου βηξ!
Οι ειδικοί λοιπόν, κατέφθασαν πάλι μέσω οδού ΠΑΚΟΕ. Κι αφού μας έβγαλαν προ ημερών σκάρτη παραλία και στη συνέχεια  αναγνώρισαν λάθος τους (σ.σ.: καλά δεν πλήρωσαν και τίποτε), επανέκαμψαν.
Νέες μετρήσεις, νέα φαινόμενα σαν εκείνα του αείμνηστου καθηγητή.
 
Και να ένα, μόνον ένα -από όσα εντόπισα- μικρό δείγμα εγκυρότητας:
35. Πάτρα Πλαζ δεξιά οδός Κανελλοπούλου (στο τέρμα αστικών λεωφορείων). Ένδειξη «Κ» (ίσον κατάλληλη θέση για κολύμβηση).  
36. Πάτρα Πλαζ Πατρών (δεξιά οδός Κανελλοπούλου μετά τον Φάρο). Ένδειξη «Α» (ίσον ακατάλληλη θέση για κολύμβηση).
Κι ο άλλος με το φτωχό του μυαλό σκέφτεται. Βρε Θεομπαίχτες, τι είναι αυτά που μας λέτε; Αφού και στην μία περίπτωση, που προτείνετε και στην άλλη, δηλαδή και στο τέρμα αστικών λεωφορείων και μετά το Φάρο, πρόκειται για την ίδια θέση. Πως γίνεται να είναι  κατάλληλη μα και ακατάλληλη;
Με κάτι τέτοια κομπογιαννίτικα ο κόσμος  και με κάτι περισπούδαστα άρθρα της καλοκαιρινής φτώχειας ειδήσεων, παίρνει τις παραλίες και τις ακρογιαλιές για κολύμπι από τις θάλασσες της νότιας Πάτρας και κάτω.
Και με την ευκαιρία, λόγω κρίσης οικονομικής, που μας την δημιούργησε ο Τσίπρας, κι αφού χαλάσαμε κι ένα φορτίο βενζίνης για το μπάνιο μας, (σ.σ.: πάλι λόγω οικονομικής κρίσης) ας κάτσουμε βρε γυναίκα σε τούτη την ψαροταβέρνα για κανα ψαράκι... Παραλία που βρεθήκαμε...
Και βλέπεις την Πλαζ της πόλης μας, μεσ' στα πόδια μας, Κυριακή, καθημερινή, να θυμίζει φτωχικές μέρες πρωτοεμφανιζομένων κολυμβητών ρωσοποντιακής καταγωγής ή και αλβανικής, της δεκαετίας '90, τότε που η Πάτρα γνώριζε την νέα σύγχρονη προσφυγιά από τις χώρες του... υπαρκτού!  Και οι Πατρινοί κολυμβητές να μην ξεπερνάμε τα δάκτυλα των δύο χεριών.
Αν δε, σήμερα συνυπολογίσεις και την εγκατάλειψη από τον Δήμο Πατρέων, ούτε μία καντίνα, μήτε μία καρέκλα, μία ξαπλώστρα, ένα φρεσκάρισμα χρώματος στις κολόνες, μία ανανέωση λουλουδιών, πράγματα που τίποτε δεν στοιχίζουν και που εάν ήθελε το βαφτιστήρι ο Πελετίδης θα του τα παραχωρούσε ο νονός τους ο Αλέξης, τότε είναι να αναρωτιέσαι,  βρε εμείς είμαστε που δώσαμε τα φώτα στον πολιτισμένο κόσμο;  

Δημοσίευση σχολίου