ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Γ. Γκόβας: Υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στην ΔΕΥΑ Πατρών, αλλά έργα δεν γίνονται!


Με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΥΑ Πατρών για τον ισολογισμό και τον απολογισμό χρήσης 2016, η ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» και οι «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» εξέδωσαν ανακοίνωση, ασκώντας για ακόμη μια φορά δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή.
 
«Και ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΠ αυξήθηκαν κατά 40% δεν φαίνεται να δρομολογούνται έργα» σημείωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Γιάννης Γκόβας. Τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν, δείχνουν τα εξής. Με συνολικά έσοδα υπολειπόμενα κατά 1 εκ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη προηγουμένη χρονιά και αντίστοιχη μείωση εξόδων κατά 280 χιλ. ευρώ, και με κέρδος πάνω από 2 εκ. ευρώ και αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε ταμειακά διαθέσιμα αυξημένα κοντά 40%, «παραμένουν  τα δεκάδες χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες, όπως και τα προβλήματα σε διαρκή παροχή νερού σε αρκετές περιοχές του δήμου, αλλά και η ανούσια γκρίνια για την καταβολή του υψηλού φόρου που υποχρεούται να καταβάλλει η δημοτική επιχείρηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δυο παρατάξεων.
 
«Έρχεται μια ανούσια παρουσίαση του ισολογισμού χρήσης της κάθε χρονιάς. Παράθεση στοιχείων χωρίς ουσιαστικό προσανατολισμό. Όταν εξακολουθούμε να έχουμε πολλές δεκάδες χιλιόμετρα, δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες και η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής, ήδη έχει φτάσει στο μέσον της, αλλά δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός, αυτά να τα τελειώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, είναι θέμα» ανέφερε ο κ. Γκόβας.
 
Ταμειακά διαθέσιμα υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια επί της παρούσας δημοτικής αρχής, όμως ούτε και τότε αξιοποιήθηκαν.  «Τους είχαμε πει να μπούμε μπροστά, μαζί σας, να πάμε να διεκδικήσουμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης. Δεν το έκαναν ποτέ. Δεν θέλουν. Θέλουν μόνο να γκρινιάζουν. Δεν μπορείς μετά να διαμαρτύρεσαι γιατί πληρώνω φόρο , αλλά αυτά τα χρήματα, που δεν χρειάζεται να τα βγάλεις σαν κέρδος θα μπορούσες να τα διαθέσεις και να αλλάξεις την εικόνα της πόλης. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να έχεις δεκάδες γεωτρήσεις με το κόστος, το ρεύμα και τα ενοίκια, και την ίδια στιγμή να έχεις αυτή την εμμονή στο φράγμα Πείρου Παραπείρου» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ στην ΔΕΥΑ Πατρών.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» για τα αποτελέσματα του ισολογισμού και του απολογισμού χρήσης της ΔΕΥΑΠ για το 2016:
 
«Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανούσιας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΥΑΠ μετά την πρόσφατη συνεδρίαση για τον Ισολογισμό και τον Απολογισμό χρήσης 2016.Με συνολικά έσοδα υπολειπόμενα κατά 1 εκ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη προηγουμένη χρονιά και αντίστοιχη μείωση εξόδων κατά 280 χιλ. ευρώ έχουμε πάλι κέρδος πάνω από 2 εκ. ευρώ και αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε ταμειακά διαθέσιμα αυξημένα κοντά 40%.

Όμως τα δεκάδες χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες παραμένουν, τα προβλήματα σε διαρκή παροχή νερού σε αρκετές περιοχές του δήμου παραμένουν, όπως και η ανούσια γκρίνια για την καταβολή του υψηλού φόρου που υποχρεούται να καταβάλλει η δημοτική επιχείρηση.

Από την αμίλητη και θετικά συγκαταβατική πλειοψηφία του ΚΚΕ όλα είναι και βαίνουν καλώς, τι κι αν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης – και ο εκπρόσωπός της ΡΑΠ (Γιάννης Γκόβας) φυσικά – με διαρκείς αγωνιώδεις παρεμβάσεις τους επιχειρούν να οδηγήσουν την πλειοψηφία σε άλλους πιο δημιουργικούς, παρεμβατικούς δρόμους.

Τα χιλιόμετρα των αμιαντοσωλήνων θα παραμένουν, η επέκταση του βιολογικού θα περιμένει, περιοχές με ολοκληρωμένο το αποχετευτικό δίκτυο (πρώην δήμου Ρίου) θα εξακολουθούν να καλούν τον «αχόρταγο» και οι απαντήσεις για την μη συνεχή παροχή νερού σε πολλές περιοχές δεν θα δίνονται, παρά την ολοκλήρωση σχεδόν σε όλο το εύρος του δήμου συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης, οι δαπάνες σε ρεύμα και όχι μόνο με την χρήση δεκάδων γεωτρήσεων θα εξακολουθούν υφιστάμενες, μιας και η εμμονή για μη ανάληψη πρωτοβουλιών ευθύνης διαχείρισης του φράγματος Πείρου –Παραπείρου είναι σήμα κατατεθέν της δημοτικής αρχής Πελετίδη που προτιμάει να διψάει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης και άλλο κομμάτι να πίνει αδιύλιστο και κακής ποιότητας νερό για χάριν μιας αδιέξοδης κρατικίστικης, κομματικής αντίληψης.

Καμία παρέμβαση δεν δρομολογείται καν, ούτε για να πάψει η μπόχα να ενοχλεί τους απολαμβάνοντες το ηλιοβασίλεμα, τον περίπατο αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του νότιου πάρκου, «κορωνίδα» των έργων προσφορά δήθεν μοναδική της δημοτικής αρχής Πελετίδη, έστω κι αν αυτό έγινε με άλλων χρηματοδότηση και διαμόρφωση!

Συνεχίζεται έτσι επικοινωνιακά η συστηματική απόκρυψη της απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης από τη σημερινή κυβέρνηση στο λαό της Πάτρας μετά τον διαχρονικό και συνεχόμενο εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι ο δήμος της Πάτρας χρειάζεται «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά» αλλά και ότι δεν είναι κομματικό τσιφλίκι κανενός».
 
 
Δημοσίευση σχολίου