ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Υπ. Οικ.: 2 εκ. ευρώ για βελτιωτικές εργασίες στον ΧΥΤΑ


 
«Καταλαβαίνουμε την ιδεολογική κόντρα, που υπάρχει ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην κυβέρνηση, αλλά αυτή την στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία ικανοποιεί τα αιτήματα μιας δημοτικής αρχής, παρόλο, που τα χέρια της είναι δεμένα και δεν μπορεί με άνεση να δώσει χρήματα ή να εγκρίνει προϋπολογισμούς» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος.

 
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια, η απόφαση ένταξης του έργου «Εργασίες βελτίωσης προς αύξηση χωρητικότητας του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ) του Δήμου Πατρέων», συνολικού προϋπολογισμού 2.020.000 ευρώ. 
Πρόκειται για ένα αίτημα, που είχε κάνει ο Δήμος Πατρέων, για το οποίο είχε ληφθεί και σχετική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, για την βελτίωση λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα. Κι αυτό, διότι  το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν κάποια προβλήματα με την λειτουργία του, ενώ παράλληλα έπρεπε να τηρούνται και οι περιβαλλοντικοί όροι. Με αυτή την λογική ο δήμος κατέθεσε μια πρόταση στο να γίνουν  δυο έργα, τα οποία θα βελτίωναν τις συνθήκες λειτουργίας του ΧΥΤΑ, αλλά και θα επεκτείνουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την δυνατότητα λειτουργίας του , όσο χρειάζεται για να αρχίσει να εφαρμόζεται και να υλοποιείται ο σχεδιασμός από το πρόσφατο περιφερειακό ΠΕΣΔΑ, που ψηφίστηκε από την περιφέρεια, και αφορά και την περιφερειακή ενότητα Αχαίας, δηλαδή τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
«Αρχικά είχε κατατεθεί η πρόταση αυτή να περάσει μέσα από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και μέσω του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθεί , αυτό δεν κατέστη δυνατό, και επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικά αυτά τα έργα, για την συνέχιση της λειτουργία του ΧΥΤΑ, και για την διαχείριση των απορριμμάτων γενικότερα από τον Δήμο Πατρέων, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να το χρηματοδοτήσουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Εδω λοιπόν φαίνεται η ευαισθησία, που δείχνει η κυβέρνηση σε τέτοια θέματα, στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, και στο ότι θέλουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε να έχουμε φαινόμενα, όπως σε άλλες περιοχές, να μην μπορούν δήμοι, να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους» σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, όπως αυτά εκφράζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της, έστω κι αν  «ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα τη θετική στάση της κυβέρνησης και τις προσπάθειες της, παρά τους πενιχρούς πόρους», ενώ υπάρχει και μια «πολεμική εναντίον της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. 
«Η κυβέρνηση δεν έχει στρίψει την πλάτη της στα αιτήματα των πολιτών της Πάτρας, βρίσκεται κοντά τους, και παρόλο το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, που έχει, καταφέρνει και ικανοποιεί κάποια αιτήματα. Έχουμε την αίσθηση ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με αιχμή του δόρατος τον δήμο Πατρέων, το ΚΚΕ μια πολεμική εναντίον της κυβέρνησης… Οι ανακοινώσεις, που βγαίνουν από την δημοτική αρχή, κατακρίνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την κυβέρνηση, χωρίς να αναγνωρίζουν το παραμικρό, ότι σε πολλά αιτήματά τους, είτε υποσχέσεις, που έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είτε σε αιτήματα, που έκαναν σε διάφορα υπουργεία που είχε ζητήσει η δημοτική αρχή, αυτά έχουν ικανοποιηθεί. Δεν το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει σε κάποιες ανακοινώσεις τους στον δημόσιο λόγο τους» ανέφερε ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. 
Επ' αυτών εκδόθηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με την απόφαση ένταξης του έργου για εργασίες βελτίωσης αύξησης χωρητικότητας στον χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων της Ξερόλακκας του δήμου Πατρέων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ, η οποία προκάλεσε αντίδραση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωςη του ΚΚΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: