ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Αναπάντητα τα ερωτήματα από την ΔΕΥΑΠ για την ύδρευση στο Ρίο

Ένα έργο, που αφορά την ύδρευση του τέως Δήμου Ρίου, χρηματοδοτημένο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  και ολοκληρωμένο εδώ και χρόνια, παραμένει στην πράξη ανενεργό.


Το συγκεκριμένο θέμα έφερε προς συζήτηση για δεύτερη φορά στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ Γιάννης Γκόβας, όμως το θέμα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση με την αιτιολογία ότι «η μη ολοκλήρωση των εισηγήσεων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν συνιστά υπεύθυνη απάντηση δημοτικής αρχής στον θεσμικά κατοχυρωμένο έλεγχο της αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα».
 
Ο κ. Γκόβας μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε ότι «εξακολουθεί να υπάρχει προβληματική ύδρευση των περιοχών του τέως Δήμου Ρίου. Αυτό το έβαλα σαν ζήτημα όχι για να αποδώσουμε ευθύνες σε κάποιους, ευθύνες έτσι κι αλλιώς υπάρχουν. Όμως για δεύτερη φορά σε συνεδρίαση δεν ξαναμπήκε, επειδή δεν είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις. «Δεν θέλουν να σπάσουν αυγά» θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, γιατί εδώ πρέπει να απευθυνθείς στους κατοίκους στα Αργυρά, στην Πιτίτσα, στα Σελλά, να βρεις τρόπους από άλλα νερά να τροφοδοτήσεις κατά περιόδους, την δεξαμενή έτσι ώστε να έχεις αποθέματα για άλλες περιόδους, που θα έχεις δυσκολία στον Δήμο».
 
Το έργο περιλαμβάνει ένα δίκτυο από την Πιτίτσα προς δεξαμενή 8000m3 στο Πλατάνι για να καταλήξει στη συνέχεια στις υφιστάμενες δεξαμενές Αγ. Βασιλείου (Παναχαϊκού-Τσελέικα) και υδατόπυργου Ρίου. Παρά το γεγονός ότι οι 2 γεωτρήσεις στην περιοχή της Πιτίτσας δεν καλύπτουν, χρόνια τώρα, τις υφιστάμενες ανάγκες σε επάρκεια δεν έχουν αναζητηθεί εναλλακτικές για την πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση του ολοκληρωμένου έργου.
 
«Ήταν κακή εκτίμηση; Ήταν η κουτοπονηριά; Εγώ δεν αποδίδω τίποτε, απλά καταγράφω. Η γεώτρηση στην Πιτίτσα δεν ήταν ικανή να τροφοδοτήσει την δεξαμενή, αυτό το δίκτυο με νερό. Αντί για 75 κυβικά την ώρα , που υπολόγιζαν έβγαζε 35. Άρα αυτό το έργο στην ουσία έμεινε ανενεργό. Υπάρχουν αλλεπάλληλες για χρόνια ερωτήσεις διεκδικήσεις-παρεμβάσεις διαφόρων ενεργών πολιτών και κατοίκων της περιοχής, αλλά δεν παίρνουν απαντήσεις στην ουσία. Εάν κάποιος προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια υπάρχουν συνέπειες για την χώρα από την μη ολοκληρωμένη σωστή λειτουργία ενός έργου, που έχει χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια» επισήμανε ο κ. Γκόβας.
 
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ  υπέβαλλε εγγράφως δυο ακόμη ζητήματα, που αφορούν την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες και της αντιμετώπισης της έντονης δυσοσμίας στη νότια παραθαλάσσια περιοχή, εκεί, όπου βρίσκεται το Νότιο Πάρκο της πόλης.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης ΡΑΠ «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» για το συγκεκριμένο θέμα:
 
«Για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση δεν κατέστη δυνατή η συζήτηση του θέματος που έθεσε προς συζήτηση σε τακτική συνεδρία (προ μηνός) ο εκπρόσωπός της ΡΑΠ στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Πάτρας Γιάννης Γκόβας και αφορά έργο το οποίο περιλαμβάνει δίκτυο από την Πιτίτσα προς δεξαμενή 8000m3 στο Πλατάνι για να καταλήξει στη συνέχεια στις υφιστάμενες δεξαμενές Αγ. Βασιλείου (Παναχαϊκού-Τσελέικα) και υδατόπυργου Ρίου.
 
Παρά το γεγονός ότι οι 2 γεωτρήσεις στην περιοχή της Πιτίτσας δεν καλύπτουν, χρόνια τώρα, τις υφιστάμενες ανάγκες σε επάρκεια δεν έχουν αναζητηθεί εναλλακτικές για την πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση του ολοκληρωμένου έργου.
 
Η πρόχειρη απάντηση της δημοτικής αρχής στο σχετικό εκ νέου ερώτημα του εκπροσώπου μας με τη δικαιολογία της μη ολοκλήρωσης των εισηγήσεων από τους υπηρεσιακούς υπευθύνους δεν συνιστά υπεύθυνη απάντηση δημοτικής αρχής στον θεσμικά κατοχυρωμένο έλεγχο της αντιπολίτευσης στα πεπραγμένα.
 
Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ  υπέβαλλε στην τακτική συνεδρίαση εγγράφως και τα παρακάτω ερωτήματα που αφορούν σε δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με αμιαντοσωλήνες και της αντιμετώπισης της έντονης δυσοσμίας στη νότια παραθαλάσσια περιοχή.
 
Το κατατεθέν κείμενο από τον εκπρόσωπο της ΡΑΠ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Γιάννη Γκόβα με τα ερωτήματα:
 
«Κύριε Πρόεδρε Δ.Σ. ΔΕΥΑ Πάτρας
 
Παρακαλώ με την παρούσα να μου γνωρίσετε τον προγραμματισμό - αν υπάρχει - για την πλήρη, ολοκληρωτική αντικατάσταση των χιλιάδων μέτρων σωλήνων αμιάντου του δικτύου ύδρευσης.Θα έχει ιδιαίτερη αξία η λεπτομερής χρονική και γεωγραφική καταγραφή του έργου αυτού που θα καταστήσει ασφαλές το δίκτυο για τους συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν.

Αν υπάρχει ο προγραμματισμός για ενιαία εργολαβία ή επί μέρους, αλλά και κάθε στοιχείο δυνατό να καταστήσει σαφείς αυτές με τα χρονοδιαγράμματά τους και τον χρόνο ολοκληρωτικής περάτωσης.Επίσης, αν υπάρχει μελέτη για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου προς τον βιολογικό καθαρισμό της παραλιακής ζώνης η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στην Α΄ φάση.

Η κατασκευή αυτού του δικτύου θα λύσει το πρόβλημα της αφόρητης δυσοσμίας που επικρατεί από τον φάρο μέχρι την εκβολή Γλαύκου και η οποία, ανάλογα με τους ανέμους που επικρατούν,  επεκτείνεται σε αρκετούς  παράλληλους δρόμους , δηλαδή σε ακόμη πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η κατάσταση αυτή όπως γνωρίζεται επιδεινώνεται τους θερινούς μήνες».


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: