ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Όταν ο Κ. Πετρόπουλος έκανε πλάτες στον Άδωνι

Στο βάθος το ανακατασκευασμένο 7ώροφο κτίριου του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, που επλήγη από σεισμό το 2008.
 
«Εσύ Κώστα, δεν τα έλεγες τόσα χρόνια στην κοπή της πίττας; Τώρα προέκυψε η ανάγκη διακομιδών στην Αθήνα, η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση;»
 
Του ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ιατρού Πνευμονολόγου
του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας

«Θα θυμίσω ένα μόνο γεγονός. Όταν πριν τις εκλογές του 2014 επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης το Νοσοκομείο, ο Σύλλογος εργαζομένων ήταν παντελώς απών από κάθε διαμαρτυρία. Μήπως τότε η πολιτική Γεωργιάδη ικανοποιούσε τον σύλλογο ''Ιπποκράτης''; Γιατί λίγο νωρίτερα και μετά το 2008, ο πρόεδρος του Συλλόγου (Κώστας Πετρόπουλος) είχε ανοιχτή γραμμή με τον τότε υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο...τυχαίο; Δεν νομίζω!».


Με τα παραπάνω ξεσκεπάζει τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, ο Τάκης Γεωργακόπουλος, πνευμονολόγος τ. εγραζόμενος στην ΜΕΘ του Αγ. Ανδρέα και σήμερα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Καυτηριάζοντας την πολιτικάντικη στάση του Κ. Πετρόπουλου, πνευμονολόγος Τάκης Γεωργακόπουλος των ερωτά δημοσίως:

«...Δεν υπήρχαν διακομιδές στην Αθήνα και κατά το ''ένδοξο'' παρελθόν;
δεν ήταν γνωστό εξ αρχής πως το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος θα μεταφερόταν στον ''Άγιο Ανδρέα'' ως πνευμονολογική κλινική;
δεν υπήρχε ως τώρα, από το 2008 και πιό νωρίτερα, διαρκής υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση λόγω αναστολής των προσλήψεων; Γιατί ψεύδεστε;».

Και σε προσωπικό πια επίπεδο, λόγω της γνωριμίας του με τον Κώστα Πετρόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου,  ο Τάκης Γεωργακόπουλος τον ερωτά:

«Εσύ Κώστα, δεν τα έλεγες τόσα χρόνια στην κοπή της πίττας; Τώρα προέκυψε η ανάγκη διακομιδών στην Αθήνα, η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση;
Ασφαλώς, οι εργαζόμενοι κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο μέχρι σήμερα, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που το έφεραν στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Κι ακόμη, του συνιστά:

«Μην γινόμαστε όμως υπερβολικοί. Δεν ωφελεί. Εξυπηρετεί μόνο συνδικαλίστικους παραγοντισμούς και τίποτα άλλο. Ασφαλώς και ο αγώνας για την βελτίωση του Νοσοκομείου θα συνεχίζεται και οι διεκδικήσεις από όλους μας, από κάθε κυβέρνηση».

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο του Τάκη Γεωργακόπουλου: 

 

«Διαβάζω την ανακοίνωση του συλλόγου ''Ιπποκράτης'' και αναρωτιέμαι...τελικά σε ποιόν ''ανήκει'' η ανακατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας;

 

Από τον σεισμό του Ιούνη του 2008, πέρασαν 9 χρόνια ώσπου το κεντρικό κτίριο να επαναλειτουργήσει, έχοντας υποστεί ειδική υποστήλωση, ενώ οι τότε κυβερνώντες της ΝΔ δια του υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου μας είπαν ότι ''είναι ευκαιρία τον Σεπτέμβρη το Νοσοκομείο να επαναλειτουργήσει και να γίνει καλύτερο απ'ότι ήταν'', ενώ οι αντιπολιτευόμενοι του ΠΑΣΟΚ δια του Κώστα Σπηλιόπουλου κι όχι μόνο, έριχαν δειλά - δειλά την ιδέα της κατεδάφισης με στόχο την επανακατασκευή του.

 

Πέρασαν ωστόσο τόσοι Σεπτέμβρηδες....

 

Θυμόμαστε όλοι πως ο σεισμός έγινε στις 8 Ιουνίου 2008 αλλά η εκκένωση του Νοσοκομείου έγινε τρεις μέρες μετά, στις 11 Ιουνίου! κάποιοι δούλευαν στα ερείπεια νοσηλεύοντας ασθενείς...

 

Κι αυτές τις τρεις μέρες, έγιναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο. Οι ειδικοί δεν έκριναν από την αρχή πόσο επικίνδυνο ήταν το νοσοκομείο και οι βλάβες που είχε υποστεί. Χρειάστηκε η παρέμβαση της τριμελούς Επιτροπής γιατρών και του τότε αντινομάρχη Χρίστου Φραγκίδη για να πεισθούν οι ειδικοί πως οι βλάβες που είχαν προκληθεί στον φέροντα οργανισμό -όπως έλεγαν- το καθιστούσε επικίνδυνο για να συνεχίσει να λειτουργεί...

 

Δεν θέλω να ξύσω πληγές, αλλά απλά να θυμίσω πώς πολλοί επένδυσαν πολιτικά και συνδικαλιστικά, πάνω στα συντρίμια του κεντρικού κτιρίου.

 

Ένα έργο που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να έχει τελειώσει σε ένα δύο χρόνια, χρειάστηκε 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ας είναι.

 

Κάποιοι ακόμη αμνήμονες, λησμονάνε το 1.100.000 ευρω που χάθηκε στα φτιασιδώματα των ψευτοεπισκευών και του βαψίματος που ξεθώριασε σύντομα. Γι αυτή την σπατάλη τηρούν σιγήν ιχθύος.

 

Κι ακόμη κάνουν ''τουμπεκί'' για τα χιλιάρικα που ξοδεύονταν κάθε μήνα, σε υπουργικό φίλο, για ενοίκιο αποθήκης όπου αποθηκεύαμε τα τόσο καιρό τα ''παλιοσίδερα'' (κρεββάτια, κομοδίνα κλπ) και που στο τέλος αρκετά από αυτά πετάχτηκαν, αφού ελάχιστα αξιοποιήθηκαν.

 

Και κάποιοι άλλοι ξεχνάνε σκόπιμα, πως η μεταφορά του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος δεν είχε προβλέφθεί από την αρχή για λόγους (και παιχνιδάκια) σκοπιμότητας.

 

Αλήθεια, ποιά έργα δεν μας ανήκουν συνάδελφοι του Συλλόγου;

 

Αλήθεια, ποιό νοσοκομείο κλείσαμε συνάδελφοι του συλλόγου;

 

Η επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου υγείας την Τετάρτη (αύριο) έρχεται ακριβώς να αναδείξει την διαχρονικότητα του έργου και την αναγνώριση ότι όλες οι διοικήσεις από το 2008 μέχρι σήμερα, έζησαν την ίδια αγωνία της ολοκλήρωσης του έργου και εργάσθηκαν καθένας μεε τον τρόπο του για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή τουυ Νοσοκομείου που με την πολιτική Λοβέρδου, των συγχωνεύσεων και της μείωσης των κλινών, έχασε και το προσωνύμιό του ''Αγιος Ανδρέας''. Αυτό γιατί το αποσιωπά ο σύλλογος εργαζομένων;

 

Δεν πρόκειται απ'ότι γνωρίζω για κυβερνητική φιέστα αλλά για απλή επίσκεψη στο ανακαινισμένο νοσοκομείο. Άλλοι έκαναν (και θα έκαναν!) φιέστες και το γνωρίζετε πολύ καλά.

Το Νοσοκομείο δεν ανήκει σε κανέναν. Το νοσοκομείο ανήκει στον καθένα πολίτη. Κι έχουμε όλοι αγαπητοί σσυνάδελφοι του Συλλόγου, κάτι να πούμε για την συμβολή μας στη κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου. Ενός έργου που ολοκληρώθηκε και ανήκει πλέον σε κάθε πολίτη της Πάτρας και της Αχαϊας.

 

Γνωρίζω πολύ καλά πως οι εξαγγελίες του Συλλόγου δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δεν εκφράζουν τις πραγματικές διαθέσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

 

Ασφαλώς και είναι δικαίωμα καθενός να εκφράζει την όποια διαμαρτυρία του για την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά είναι ταυτόχρονα και υποχρέωσή του να ακούει τον αντίλογο, απ'όπου κι αν προέρχεται.

 

Διότι θα θυμίσω ένα μόνο γεγονός. Όταν πριν τις εκλογές του 2014 επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης το Νοσοκομείο, ο Σύλλογος εργαζομένων ήταν παντελώς απών από κάθε διαμαρτυρία. Μήπως τότε η πολιτική Γεωργιάδη ικανοποιούσε τον σύλλογο ''Ιπποκράτης'';

 

Γιατί λίγο νωρίτερα και μετά το 2008, ο πρόεδρος του Συλλόγου είχε ανοιχτή γραμμή με τον τότε υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο...τυχαίο; Δεν νομίζω!

 

Γράφει κάπου στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος πως ''Αποφάσισε να απευθυνθεί, στους Υπουργούς της  "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" και των "ΣΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" , ρωτώντας τους απλά, γιατί έρχονται στην πόλη μας και στο Νοσοκομείο; έρχονται να εγκαινιάσουν τι;

 

• Το κτίριο που δεν κατασκεύασαν αυτοί.

•  Την χωρίς σχεδιασμό μεταστέγαση σ' αυτό και που δυστυχώς δεν την χρηματοδότησαν ως όφειλαν.

•  την συρρίκνωση κατά 50% του Ν.Ν. Θώρακος, που από Νοσοκομείο το μετέτρεψαν σε κλινική.

• Την μετά απο 30 χρόνια διακομιδή ασθενών στην Αθήνα.

• Την επικίνδυνα συνεχιζόμενη Υποχρηματοδότηση και Υποστελέχωση του Νοσοκομείου

 

τι;

η μήπως τον ανύπαρκτο σχεδιασμό τους και την αδιαφορία τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τις νέες κτιριακές υποδομές που χρειάζεται για να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του και όχι μόνον.''

 

Αλήθεια αγαπητοί,

 

γιατί ακόμη δεν βγάνετε άχνα για  όσους έφεραν τα μνημόνια στην Ελλάδα αλλά είσαστε και οπαδοί τους ή σιωπηλοί υποστηρικτές τους;

 

Αλήθεια αγαπητοί,

 

δεν υπήρχαν διακομιδές στην Αθήνα και κατά το ''ένδοξο'' παρελθόν;

 

δεν ήταν γνωστό εξ αρχής πως το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος θα μεταφερόταν στον ''Άγιο Ανδρέα'' ως πνευμονολογική κλινική;

 

δεν υπήρχε ως τώρα, από το 2008 και πιό νωρίτερα, διαρκής υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση λόγω αναστολής των προσλήψεων; Γιατί ψεύδεστε;

 

Εσύ Κώστα, δεν τα έλεγες τόσα χρόνια στην κοπή της πίττας; Τώρα προέκυψε η ανάγκη διακομιδών στην Αθήνα, η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση;

 

Ασφαλώς, οι εργαζόμενοι κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο μέχρι σήμερα, κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που το έφεραν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

 

Μην γινόμαστε όμως υπερβολικοί. Δεν ωφελεί. Εξυπηρετεί μόνο συνδικαλίστικους παραγοντισμούς και τίποτα άλλο.

 

Ασφαλώς και ο αγώνας για την βελτίωση του Νοσοκομείου θα συνεχίζεται και οι διεκδικήσεις από όλους μας, από κάθε κυβέρνηση.

 

Εμείς τουλάχιστο ΔΕΝ είμαστε μονόφθαλμοι. Δεν 'βλογάμε τα γένια μας και το κυριότερο, δεν ξεχνάμε».

___________

Σημείωση του Istologiou: Στις 14 Αυγούστου 2002, από την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Πάτρας, είδε το φως της δημοσιότητας άρθρο που αναφέρονταν ότι από την ημέρα της κατασκευής του, το νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας ήταν προβληματικό, καθώς τα πέδιλα στο β΄ υπόγειο ήταν βουτηγμένα σε αρκετό ύψος σε λάσπη που προκαλούν οι διαρροές σωλήνων και η εισβολή νερού από τις εξωτερικές υπώρειες με αποτέλεσμα να μουλιάζουν επί χρόνια. Συνέπεια ήταν τα διαβρωμένα τσιμέντα και σίδερα να μην αντέξουν το σεισμό, με γνωστές τις συνέπειες.  

Δημοσίευση σχολίου