ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Επιτάφιος θρήνος οι αντικυβερνητικές πορείες



Επιτάφιος θρήνος ψυχής η... αγωνιστική έκφραση του κομματικοποιημένου και κατακερματισμένου συνδικαλιστικού κινήματος  της ΑΔΕΔΥ και στην Πάτρα. Κραυγαλέα αντικυβερνητικά συνθήματα, κανοναρχημένα εκ των προτέρων έδιναν χρώμα ομάδων διαμαρτυρίας, παρά συγκροτημένου εργασιακού μπλοκ! 


Υποτίθεται ότι σήμερα όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα κατέβαιναν σε απεργιακή κινητοποίηση κατά της ανάλγητης μνημονιακής, αντεργατικής, φιλοκαπιταλιστικής μη δε εξαιρουμένου και φιλοομπαμικής (σ.σ.: προσοχή, όχι φιλομπαμικής, από την μπάμια) κυβέρνησησης, που δεν ενδιαφέρθηκε για την Παιδεία, και φέτος επί Φίλη, για πρώτη φορά έπειτα αππό 40 χρόνια, τα παιδιά ξεκίνησαν δημοτικό σχολείο την πρωτη ημέρα, όου έγινε και ο αγιασμός(!).

Υποτίθεται ότι σήμερα όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα κατέβαιναν σε απεργιακή κινητοποίηση  για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, αφού η (σ.σ.: είπαμε, φιλομπαμιακή) κυβέρνηση δεν τις διασφαλίζει, όσο τουλάχιστον τις διασφάλιζε ο Κούλης, ως υπουργός Διοικητικής... 
απορύθμισης(!) με την διαθεσιμότητα στην οποία έθεσε, κατι ολίγους, μόνον δεκαπέντε χιλιάδες  οικογενειάρχες, απο το...  σπάταλο δημόσιο. Και σήμερα η ΝΔ του στηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ, αποκοινού με την ντροπή της ελληνικής επενδυτικής βιομηχανίας, τον ΣΕΒ, για μη επαναφορά των ΣΣΕ, που είναι η πνοή του συνδικαλιστικού κινλήματος και για υπερίσχυση των υφισταμένων εργασιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας, που έχουν οδηγήσει στον εργασιακό μεσαίωνα!

Σήμερα, που σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση δίνει μάχη για το ξεπέρασμα των αντιδράσεων που προκαλεί, μόνον το ΔΝΤ σε σχέση  με τους Ευρωπαίους, αφού είναι γνωστό, πως από τις 28 χώρες της ΕΕ οι 22 έχουν θεσπίσει τις ΣΣΕ, ως κανόνα μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε μονιμοποίηση του υφισταμένου αντι συλλογικού-αντισυμβατικού πλαισίου, θα σημαίνει αντίθεση στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κανόνων, σήμερα ακούγονται φωνές που στηρίζουν αυτή την οπισθοδρόμιση. 

Η ΝΔ αρνείται να πάρει καθαρή θέση, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι εκφράζονται μεσοβέζικα, ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικά γκρουπούσκουλα νομίζουν την ανυπαρξία τους Ομφαλό της Γης. Και όλα αυτά  προσπαθούν να τα εκφράσουν πολιτικά μέσα στα συνδικάτα.

Και προφανώς, αυτά που ισχύουν στην ελληνική κοινωνία, και εντός των συνδικάτων είναι ορατά από το σύνολο των ατόμων της, μέρος του οποίου αποτελουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Δύο διαφορετικές πορείες έγιναν και αυτή τη φορά στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κια στην Πάτρα. Το ΕΚΠ και η ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και έκαναν το συνηθισμένο κυκλικό περπάτημα στο κέντρο της πόλης. 

Μπροστά το πανό της πορείας που υποδήλωνε την διάθεση για αντίσταση εκ μέρους του... στιβαρού συνδικαλιστικού κινήματος του Δημοσίου, που για την περίπτωση σήμερα εκπροσωπείτο από τον αιωνίως άεργο  συνδικαλιστή του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, εκπρόσωπο του τοπικού παραρτήμτος της ΑΔΕΔΥ, μαζί με συνάδελφό του. Σε απόσταση οπίσω του ακολουθούσαν τα... πλήθη. Έκατό, ίσως λίγο πιο πολλά, άτομα, με την συμπαράσταση ισάριθμης φοιτητικής συμμετοχής, υπό το πνεύμα του συνθήματος «φοιτητές, εργατιά, μιά γροθιά».

Ίδια η κατάσταση, ως δύο σταγόνες νερό και στην, όπως συνήθως χωριστή συγκέντρωση-πορεία του ΠΑΜΕ.

Τα μέλη του συγκεντρώθηκαν στην πλ. Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν επίσης κυκλική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μόνη διαφοροποίηση, ήταν αυτή της στεντόρειας φωνής για τα δίκαια αιτήματα, που... καταπατά, καταργεί και καταδυναστεύει η κυβέρνηση, η... φιλομπάμια. Στην κεφαλή της θλιβερής πορείας, βρέθηκε αγωνιστικά, όλο το εργατικό, προλεταριακό κίνημα της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος Πελετίδης και άλλοι υφιστάμενοί του...

Αξιοπρόσεκτο σημείο στην πορεία του ΕΚΠ είναι το γεγονός, που δεν πέρασε απαρατήρητο. Κουρελαρία-πανό χειροκατασκευής, που έφερε σύνθημα αναφερόμενο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ, ντροπαλά ξεπρόβαλε ανάμεσα στα πόδια των διαδηλωτών-φοιτητών στην εσχατιά της πορείας του. 

Λες και το ίδιο έκρινε ως υπερβολή την εμφανισή του εν μέσω τέτοιας ένδοιας... Σαν να κραύγαζε, αυτά βλέπει το ΔΝΤ και ωρύεται!

(Το κείμενο είναι του Istologiou G. Mosxou, οι φωτογραφίες από το πατραϊκό πόρταλ Thebest.gr)

1 σχόλιο:

Makis Lampros είπε...


Οι αντικυβερνητικές βολτούλες ΑΔΕΔΥ και ΚΚΕ-ΠΑΜΕ,αποδείχθησαν ανίκανες να συγκινήσουν τους εργαζόμενους.Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει.Οι εργαζόμενοι χάνουν και τα τελευταία αποθέματα υπομονής απέναντι στο ξεπουλημένο συνδικαλιστικό κίνημα των κομματικοποιημένων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και τους αντιμετωπίζουν πλέον σαν γραφικούς..