ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

ΒΛΥΧΑΔΑ SOS εκπέμπουν οι Πολίτες της Θήρας
Δείτε τα δύο στιγμιότυπα.
Αριστερά η παράνομα χάσκει. Δεξιά
το έγκλημα καταχώθηκε!


Ένα ολόκληρο υπόγειο ξενοδοχείο άνω των 250 τ.μ. υπό την θηραϊκή γη!


Στις ψευδολογίες των στρατευμένων δημοσιογράφων στην απόκρυψη του εγκλήματος της Βλυφάδας απαντούν οι Πολίτες της Θήρας. 

 
Ήδη οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα ρεπορτάζ που έχουν προκύψει μετά την δημοσιοποίηση του έγκλήματος, μαρτυρούν τα αντίθετα από  τα υποστηριζόμενα περί υδατοδεξαμενής, όταν είναι πια γνωστό πως ένα μικρό παλατάκι έχει θαφτεί κάτω από το χώμα που έχουν ρίξει από χτες Παρασκευή 21-10-2016!  

Με τίτλο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΛΥΧΑΔΑ SOS, οι Πολίτες της Θήρας ενημερώνουν:

Ο τόπος είναι η Βλυχάδα, η μοναδική περιοχή της Σαντορίνης που δεν έχει πληγεί ακόμα από την άναρχη οικοδόμηση. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς σμιλεμένο από το νερό και τον αέρα για πάνω από 3.000 χρόνια. 


Μια περιοχή στο νότιο τμήμα του νησιού στα ανατολικά του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου και η οποία καλύφθηκε από την ίδια ηφαιστειακή στάχτη που κάλυψε και τον προϊστορικό οικισμό. Ένα μοναδικό γεωλογικό πάρκο με ηφαιστειακούς σχηματισμούς που μοιάζουν με γλυπτά και το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε προστατευθεί κάτω από ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο (παραλία). Το μόνο όμως που ισχύει για την περιοχή είναι απαγόρευση δόμησης σε μια στενή ζώνη προστασίας 150μ. από τη γραμμή του αιγιαλού που καθορίστηκε με το Π.Δ. 144/2012.

Τα παραπάνω φαίνεται όμως να μην είναι σημαντικά για κάποιους επιχειρηματίες που θέλουν το «καλό» της Σαντορίνης και δεν σέβονται ούτε τα αυτονόητα και νόμιμα. Από τον Μάιο του 2016 και μέχρι σήμερα πραγματοποιείται ένα έγκλημα του οποίου οι διαστάσεις αποκαλύφθηκαν αυτές τις ημέρες, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του Ι.Κ.Α. και της Οικονομικής Εφορίας. 


Γνωστός επιχειρηματίας του εξωτερικού που «αγαπά τον τόπο των προγόνων του» έχει διανοίξει υπόσκαφες στοές στα σωθικά της γης, όχι μόνο εντός των 150 μ. προστασίας, αλλά και εντός του αιγιαλού! Ένα ολόκληρο υπόγειο ξενοδοχείο άνω των 250τ.μ. με φρεάτια για ασανσέρ είναι ήδη έτοιμο στα μπετά και τα πρώτα παράθυρα έχουν αρχίσει να ανοίγουν ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια ώστε να δοθεί η απαραίτητη θέα προς τη θάλασσα! 

Οι στοές έχουν φτάσει σε ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων και δεν φαίνεται να υπάρχει σταματημός στις εκσκαφές ούτε σε βάθος αλλά ούτε και κατά μήκος. Το έγκλημα έχει ήδη διαπραχθεί και τα εύθραυστα «βράχια» της Βλυχάδας απέκτησαν πληγές μόνιμες που τα καθιστούν πλέον επικίνδυνα για τους λουόμενους και όχι μόνο, καθώς καμία γεωλογική μελέτη δεν συνοδεύει τις παράνομες ενέργειες του επιχειρηματία. 

Οι μοναδικές ιδιότητες της θηραϊκής γης που δώρισαν στις προηγούμενες γενιές την ευκολία να κατασκευάζουν τα ταπεινά υπόσκαφα σπίτια τους, σήμερα χρησιμοποιούνται από τους επενδυτές για να κρύψουν τα παράνομα ξενοδοχεία τους. Είναι ντροπή και είναι ανήθικο για τον ίδιο τον τόπο.
 

Δυστυχώς όμως ο παραπάνω επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος. Είναι πολλοί στη σειρά που περιμένουν να καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν το φυσικό κάλλος της Βλυχάδας, της μοναδικης αυτής παραλίας που αποτελεί ένα από τους κορυφαίους πόλους έλξης του νησιού. Πόσο πια θα τους ανέχεται η τοπική κοινωνία;

Οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Γραφείου Δόμησης Θήρας με τον ένα και μοναδικό Μηχανικό δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις των συμφερόντων και αδυνατούν να παράξουν ελεγκτικό έργο σε ολόκληρο το νησί. Ο δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των πολιτών και συντεταγμένα προσπαθεί να βάλει ένα φρένο στις αρπακτικές πρακτικές της περιοχής όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για την περιοχή αυτή.


Οποιαδήποτε αλλοίωση του περιβάλλοντος σε μεγάλη ακτίνα θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς. Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές αφενός να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και αφετέρου να προστατεύσουν νομοθετικά και θεσμικά την τελευταία περιοχή παρθένας φυσικής ομορφιάς της Σαντορίνης.


Με το κείμενο αυτό οι πολίτες της Θήρας υπογράφουν και συμφωνούν στην καταγγελία της παραπάνω αυθαιρεσίας. 


Πολίτες της Θήρας
Δημοσίευση σχολίου