ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Στο επίκεντρο η συνάντηση Αλ. Τσίπρα, με Μ. Σουλτς

«Ευήκοον ους» από τον κ. Σουλτς, σημείωσαν οι κυβερνητικές πηγές για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Ζήτημα χρέους
στο τραπέζι !

Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΟΤΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΪΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟ -  Μ. ΝΤΡΑΓΚΙ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ


Η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα του χρέους, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαϊου για το ελληνικό χρέος και ως εκ τούτου επιθυμεί έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

«Ευήκοον ους» από τον κ. Σουλτς, σημείωσαν οι κυβερνητικές πηγές για τη θέση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, επισημαίνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης έχουν συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης για το χρέος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί, στο περιθώριο της συνόδου, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μ. Ντράγκι: Ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν

Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι οι "συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους συνεχίζονται" προσθέτοντας ότι όταν αυτές ολοκληρωθούν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει την βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους.

Συνακόλουθα όπως ανέφερε είναι "ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης" (Q.E).


Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν εξέτασε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) και μετά το Μάρτιο του 2017.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ντράγκι, είναι μάλλον απίθανο το πρόγραμμα να σταματήσει απότομα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προκριθεί μία σταδιακή μείωση του ποσού των ομολόγων από το επίπεδο των 80 δισ. ευρώ το μήνα που απορροφά σήμερα από την αγορά η ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: