ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Που είναι η αναφορά για πιθανή φτώχεια στη Σαντορίνη;



Φωτογραφία από το νότιο μέρος της Σαντορίνης, προς την πλευρά της Καλντέρας.
 
Αντιθέτως στη συνάντηση με Πατούλη συζητήθηκαν οι «ευκαιρίες ανάδειξης και ισχυροποίησης του τουριστικού προϊόντος, με δεδομένο ότι πρόκειται για νησί με διεθνή αναγνωρισιμότητα»!


«Παράλληλα συζητήθηκαν οι ευκαιρίες ανάδειξης και ισχυροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα νησί με διεθνή αναγνωρισιμότητα» λέει η είδηση που βγήκε στις 22-10-2016 από την συνάντηση του Δημάρχου του νησιού με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. 

Ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.
Ωστόσο πώς να ξεχαστεί ότι μόλις πριν μία εβδομάδα  ο δήμαρχος Σαντορίνης  Νικ. Ζώρζος εξέφραζε την δυσαρέσκειά του με την αλόγιστη αύξηση του Τουρισμού, που οδηγεί σε φτώχεια»
«Πρέπει να μπει φρένο στην υπερεκμετάλλευση του τουριστικού τομέα, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε φτώχεια. Η Σαντορίνη δεν αντέχει άλλο», τόνισε ο κ. Ζώρζος. 
Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας συζητήθηκε στο περιθώριο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Οινικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου. 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, όπου προήδρευσε σύσκεψης στις 22-10-2016 με φορείς της Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων αλλά και Τουριστικών Σωματείων του νησιού.
Κατά τη συνάντηση εργασίας εξετάστηκαν θέματα νησιωτικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο η Σαντορίνη όσο και κοντινά νησιά άγονης γραμμής, όπως είναι η Σίκινος και η Ανάφη.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι ευκαιρίες ανάδειξης και ισχυροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα νησί με διεθνή αναγνωρισιμότητα.
Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Πατούλη μετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας Θ. Λειβαδάρου, ο Δήμαρχος Σικίνου Β. Μαράκης, ο Αντιδήμαρχος Ανάφης Τ. Ρούσσος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Ηλ. Μαίνας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μ. Καραμολέγκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας Ν. Νομικός και ο Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραικών Προιόντων Santo Μ. Δημόπουλος.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Θήρας, κατά τη συζήτηση, εστίασε στα προβλήματα διασύνδεσης των νησιών τόσο με την Αθήνα όσο και με η Σύρο όπου βρίσκεται το σύνολο των διοικητικών διευθύνσεων αλλά και στην έλλειψη προσωπικού κυρίως στις τεχνικές υπηρεσίες γεγονός που, όπως επισήμανε, «παγώνει» κάθε διαδικασία ανάθεσης μελετών και επίβλεψης έργων, που είναι απαραίτητα για το νησί.
Παράλληλα έθεσε το θέμα της αδυναμίας να προχωρήσει η παράκτια διαχείριση που είναι απαραίτητη για την ορθολογική ανάπτυξη της Θήρας και υπογράμμισε τα προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουν σε κυρώσεις σχεδίων πόλεως.
Ωστόσο επαναλαμβάνω ούτε μία αναφορά δεν έγινε στην «υπερεκμετάλλευση του τουριστικού τομέα» για την οποία μίλησε ο Δήμαρχος Σαντορίνης στο «περιθώριο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Οινικό Τουρισμό»
Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι των εμπορικών και τουριστικών σωματείων ανέδειξαν κυρίως την πτωτική πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων εξαιτίας της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α, στην χωροταξική αναρχία που δεν ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και στην έλλειψη ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου στον χώρο του επιχειρείν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: