ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Θα το κάνουν όπως παλιά στην Ξερόλακκα Πάτρας

Θα αποκλείσουν την πρόσβαση στον ΧΥΤΑ του νησιού  

Όπως παλιά με την Ξερολακκα Πάτρας θα το κάνουν οι Ζακύνθιοι. Στον αποκλεισμό της πρόσβασης στον ΧΥΤΑ του νησιού αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κάτοικοι των γειτονικών κοινοτήτων, έπειτα από γενική συνέλευση που έγινε, παρουσία των τοπικών Αρχών, στο Κοινοτικό Γραφείο Καλαμακίου.



Η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων κάλεσε όλες τις Αρχές της Ζακύνθου, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, να βρεθεί άμεσα λύση για τη Ζάκυνθο και να εφαρμοστεί η απόφαση του πρώην περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, που ελήφθη στις 4/2/20014, που αφορά το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου μετά την καταδικαστική απόφαση και την επιβολή προστίμου από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2014.
 
Οι κάτοικοι του Καλαμάκιου προειδοποιούν πως εάν την ερχόμενη Κυριακή 30/10, δεν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη από τους αρχές του τόπου, τότε θα κλείσουν οριστικά την είσοδο του ΧΥΤΑ του Σκοπού, ώστε να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων να εισέλθουν στον χώρο για να εναποθέσουν τα σκουπίδια.
 
Από την πλευρά του, ο δήμος Ζακύνθου έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ σε ό,τι αφορά τον χώρο που θα εγκατασταθεί η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στη θέση Λίβας στο Καταστάρι, τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκαν οι όροι της απαλλοτρίωσης και αναμένεται πλέον να οριστεί η τιμή ανά στρέμμα στην περιοχή για να προχωρήσει το έργο.

Μέχρι τότε όμως κάπου πρέπει να πηγαίνουν τα σκουπίδια των ζακυνθινών. Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν τα σκουπίδια τους άλλες περιοχές, δύο τινά θα συμβούν.

Ή θα πληρώσουν μεταφορά τους για ξένο τόπο, όπου θα τους στοιχίσει ο τζίτζικας για αηδόνι ή θα τα βλέπουν καθε στιγμά να σχοιματίζουν βουνά, α λα  Πύργο, έξω από τις πόρτες τους.

Για να πιέσουν το σημερινό Περιφερειάρχη, να εφαρμόσει την απόφαση του προηγουμένου, το βλέπω κομμάτι δύσκολο, καθώς το ζήτημα της διάθεσης σκουπιδιών δεν είναι εύκολο. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να πιεστεί ο υφ. Αθλητισμού, καξθότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα!

Υπάρχει και μία τελευταία λύση. Να το κάνουν  όπως ο Κ. Πελετίδης στην Πάτρα!

Πάντως σε κάθε περίπτωση θαν πρέπει να αναμένουν ολοκλήρωση των διαδικασιών εγκατάστασης της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, στη θέση Λίβας στο Καταστάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: