ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η αυθαιρεσία της Βλυχάδας πήρε διεθνή δημοσιότητα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ.
Φωτογραφία από την μαγευτική Καλντέρα της Θήρας!

 

Ψήφισμα για την προστασία της Καλντέρας και της παραλίας της Βλυχάδας αναρτήθηκε στην παγκόσμια ιστοσελίδα του AVAAZ !


Να μαζέψουμε τις 750 υπογραφές, μέσω του παγκόσμιου ιστότοπου AVAAZ, καλεί η κίνηση "Πολίτες Οίας", για τη διάσωση της Καλντέρας και την αποτροπή τσιμεντοποίησης  της παραλίας Βλυχάδας Σαντορίνης, κατά το πρότυπο της Καλντέρας, που δέχεται πλήγμα από την ανεξέλεγκτη δόμηση, υπό το μανδύα της δήθεν νομιμότητας! 

Και από την πρώτη ώρα ο αριθμός συμπληρώθηκε, για να αποδειχθεί ότι η ευαισθησία για το περιβάλλον συνεγείρει τις ψυχές αυτών, που γνωρίζουν την διαπλοκή υπηρεσιών που ως άλλη ομερτά ταλανίζει, αλλά και τον πολιτιστικό πλούτο, που κρύβεται μέσα σε αυτό το νησί, το διαμάντι του Αιγαίου!

Οι  "Πολίτες Οίας" με το μήνυμά τους εξηγούν Γιατί είναι σημαντικό, να εκπέμψει η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ SOS με το παρακάτω μήνυμα προς τους AVAAZίτες:

 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Avaaz. 

Τα τελευταία χρόνια  συντελείται μπροστά στα μάτια μας ένα έγκλημα στο μοναδικής ομορφιάς νησί των Κυκλάδων, τη Σαντορίνη.
Σ´ ένα τόπο ιδιαίτερο, λόγω του ηφαιστείου, αλλά και του πείσματος των κατοίκων της, να μην την εγκαταλείψουν παρά τα γεωλογικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος.

Η ανεξέλεγκτη δόμηση, υπό το μανδύα της νομιμότητας ακόμη και στον παραδοσιακό οικισμό  της ΟΙΑΣ, που στα λόγια μόνο πια προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 1981, καθώς και η αλόγιστη τουριστική εκμετάλλευση με μονάδες μεγάλης δυναμικότητας σε περιοχές που μόνο ήπιες μορφές ανάπτυξης χωρούν, όπως η περιοχή της Βλυχάδας με το μοναδικό ανάγλυφο της παραλίας της, παρακάμπτουν απροκάλυπτα περιβαλλοντικούς όρους και απειλούν να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα το νησί στο βωμό του κέρδους.

Ο κατακερματισμός της ευθύνης για όλα αυτά σε διάφορες "αρμόδιες " υπηρεσίες ώστε σε δαιδαλώδεις διαδρόμους να χάνεται κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης, αλλά και οι απειλές σε βάρος όσων αντιστέκονται σ´ αυτήν την

ΑΝΑΡΧΑ  ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ,

που επιβαρύνει τη ζωή και την καθημερινότητα μας, ξεπερνώντας κάθε είδους σχεδιασμό,

ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΠΙΟ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗN ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.
 

Ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας ,η Σαντορίνη, σύντομα θα "εξαντληθεί" από την κακοποίηση που της επιφυλάσσουν αρμόδιοι χωρίς όραμα και πυγμή να αναλάβουν το μέλλον και την τύχη της, και επιτήδειοι που την αντιμετωπίζουν ως χρυσωρυχείο.

ΖΗΤΑΜΕ να σταματήσει η κακοποίηση, να εφαρμοστούν οι νόμοι που υπάρχουν καθώς και οι μελέτες για την φέρουσα ικανότητα του νησιού ώστε ο τουρισμός και η ανάπτυξη να εξορθολογιστούν όσο είναι ακόμη καιρός με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης και  ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος για να σταματήσει η καταστροφή της Σαντορίνης.
                                                                                  

Η κίνηση "Πολίτες Οίας" 
______________
Υπογράψετε στη διεύθυνση: 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: