ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις



Τα βρήκαν Αλέξης
και Αρχιεπίσκοπος

ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΜΙΛΗΣΑΜΕ, ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ” ΔΗΛΩΣΕ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σημειώθηκε ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία.

Υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος και αποκαταστάθηκαν εκατέρωθεν παρεξηγήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο μαξίμου αναφορικά με τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Τετάρτη.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για "ουσιαστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της συνεννόησης ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία" ενώ σημειώνειται ότι εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία να συνεχιστεί ο διάλογος.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Παιδείας, Νίκος Φίλης, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα στο ίδιο πνεύμα έκανε δηλώσεις και ο αρχιεπίσκοπος.

“Έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία πολιτείας Εκκλησίας” δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν, σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στη συνάντηση.

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: