ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αναγκαία η επίσκεψη κλιμακίου ΥΠΕΚΑ στις Κυκλάδες



Η Βλυχάδα Θήρας στο μέλλον, εφόσον δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση του Υπουργείου. (Υπερρεαλιστική φωτογραφική σύνθεση των Πολιτών Θήρας)!


Η υποστελέχωση υπηρεσιών και η ελαστικότητα συνειδήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με αφορμή την αυθαιρεσία στην Βλυχάδα, προκαλεί αλγεινά αισθήματα!


Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αδυνατεί να συνεχίσει την λειτουργία της υπό αυτές τις συνθήκες, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να θέσει στην κυβέρνηση το χρονικό όριο της 15ης Νοεμβρίου, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της.
«Εφόσον το διάστημα αυτό παρέλθει χωρίς αποτέλεσμα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στο κλείσιμο των Υπηρεσιών της, πρόθεση και αναγκαιότητα για την οποία ο Περιφερειάρχης έχει ήδη ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος, βασανίζεται από το ερώτημα

Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος, κυριολεκτικά βασανίζεται από το ερώτημα γιατί δεν απελευθερώνονται οι προσλήψεις, τουλάχιστον σε δήμους όπως της Θήρας, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό για την στελέχωση υπηρεσιών;
«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών αποτελεί μία απαράδεκτη κατάσταση. Το κράτος παραμένει θεατής των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, η οποία παίζει τον ρόλο του υποζυγίου για να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. 

Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και μέσω των συλλογικών οργάνων (ΠΕΔ & ΚΕΔΕ) και μέσω του Δήμου στελέχη, αλλά δεν έχουμε καμία ανταπόκριση ή έστω την έγκριση να προχωρήσουμε σε δικές μας προσλήψεις».
Τα παραπάνω ήρθαν στην επικαιρότητα με το νέο κρούσμα αυθαιρεσίας στην Βλυχάδα, που έχει τεθεί στο στόχαστρο των επενδυτών τύπου Eldoradto και η συχνότητα επανάληψής τους έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία, μέρος της οποίας δικαιούται να αναρωτηθεί εάν πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση, όταν καουμπόηδες επενδυτές του οικονομικού Φαρουέστ, εκδράμουν στο νησί με πλήρη αγνόηση κάθε νόμου, ορμώμενοι από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Γι αυτό απαίτηση της τοπικής κοινωνίας είναι η μετάβαση κλιμακίου ελεγκτών στο νησί και η εγκατάστασή του για να ελέγξει την κατάσταση που επιδεινώνεται λόγω υποστελέχωσης υπηρεσιών, αλλά και ελαστικής συνείδησης αυτών που εκμεταλλεύονται τα δυσμενή δεδομένα.

Το κύρος του κράτους πλήττεται στην Βλυχάδα!

Μία ακόμη τρομακτική υπερρεαλιστική φωτογραφική σύνθεση της Βλυχάδας Θήρας, με τα ηφαιστειακά πετρώματα να υφίστανται την ασελγεία των... χρυσοθήρων του Eldorado! (Φωτογρ. των Πολιτών Θήρας).


Το κύρος του κράτους πλήττεται, όταν επί μήνες διαπράττεται έγκλημα κατά του περιβάλλοντος στην Βλυχάδα, που φθάνει μέχρι την κατασκευή ολόκληρου υπόσκαφου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, απειλώντας με  κατάρρευση  το ηφαιστειογενές ανάγλυφο που δημιουργήθηκε από την φύση πριν τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, με έκδοση μιας απλής άδειας, που στη συνέχεια παραβιάζεται και όταν άπειροι άνδρες της Αστυνομίας καταφθάνουν για αυτοψία  να αποδεικνύονται ανίκανοι να διακρίνουν την διαφορά της κατασκευής από την αποτύπωσή της στην άδεια.
Ακόμη όταν η τοπική κοινωνία βοά, προκαλεί προκαλεί οδυνηρό αίσθημα ότι η Πολεοδομία και το Επαρχείο δείχνουν άβουλοι θεατές.
Και το σπουδαιότερο είναι ότι καταρρακώνεται το κύρος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού η άδεια δεν έχει ανακληθεί, παρά τις αυτοψίες της ΕΛΑΣ, του ΙΚΑ, της οικονομικής Υπηρεσίας, τις οχλήσεις του Δήμου Θήρας προς  Υπηρεσίες, την ενημέρωση αλλά μη παρέμβαση των τοπικών βουλευτών!
Αυτά όσον αφορά το ζήτημα που προκαλεί αλγεινά συναισθήματα.
Από την άλλη πλευρά σε επίπεδο β΄ Βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, σύσσωμες οι παρατάξεις υπερψήφισαν την πρόταση του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για κλείσιμο των Υπηρεσιών, αλλά και για την ανάγκη να σταλεί προς την Kυβέρνηση ένα μήνυμα ομοθυμίας και αποφασιστικότητας από το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι των οποίων παρίσταντο στη συνεδρίαση, να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης, «που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νησιωτικές κοινωνίες
Το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις έχει εκθέσει επανειλημμένως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στους καθ’ ύλιν αρμοδίους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφ. Βερναρδάκη, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στην Περιφέρεια, με την κάλυψη 250 κενών θέσεων, αλλά και σε μικρούς Δήμους, με την επίκληση μάλιστα και των δηλώσεων του ιδίου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, για σεβασμό στην νησιωτικότητα και στην ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών νησιωτικών πολιτικών.
Και κάτι τελευταίο. Με την προκήρυξη πρόσληψης οχταμηνιτών δύο διοικητικών υπαλλήλων και ενός Κοινωνικής Εργασίας  στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το πρόβλημα δεν λύνεται.

Αρκεί η επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου στις Κυκλάδες για να αντιληφθεί το μέγα πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: