ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Αστοχία Υλικού…
·        Συγκολλητικού…  
·        Αλλά για να πάς με κάποιον
·        Πρέπει να υπάρχεις …

·        Αλλά κολλάει ;
·        Ξύλο (απελέκητο)
·        Με μέταλλο (ντενεκέ);
·        ΔΕΝ κολλάει
·        Πάγκαλος στο –που αλλού;- Βήμα FM: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κόμμα, ούτε με κυβέρνηση. Η ιθύνουσα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, όλοι αυτοί, είναι εγκληματική σπείρα. Είναι κοινού ποινικού δικαίου, έχουνε μπροστά τους έναν κατάλογο υποθέσεων και επιχειρήσεων τις οποίες θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να κερδοσκοπήσουν και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο. Δυστυχώς αυτό αρχίζει να το ασπάζεται ως θεωρία και μεγάλο μέρος των  πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά δεν αντιδρούν ανάλογα. Δηλαδή όταν βρίσκεσαι μπροστά σε τέτοιο κίνδυνο για το πολίτευμα του λαού και τα συμφέροντα της πατρίδας, δεν κάθεσαι να συζητάς τι είδους ενότητα θα κάνουμε, ποιος θα γίνει πρόεδρος και τι κοινό πρόγραμμα θα φτιάξουμε...
·        Αρρύθμιστος…
·        Μονίμως πλέον …
·        Κοντομηνάς :Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ".
·        Για την …ταμπακέρα κυριέ μου κάτι ;
·        Φον Δημητράκης…
·        Την τουριστική περίοδο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24.413 έλεγχοι φέτος έναντι 39.614 πέρυσι, 22.275 το 2014 και 7.115 το 2013. Οι εφορίες πραγματοποίησαν 17.148 ελέγχους κατά τη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουάριος - Αύγουστος 2016 και βεβαίωσαν ποσά φόρων ύψους 1,273 δισ. ευρώ. Από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου έγιναν το οκτάμηνο 173 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι 393,955 εκατ. ευρώ. Από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έγιναν 141 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι 435,316 εκατ. ευρώ. Από τα τελωνεία το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2016 πραγματοποιηθήκαν 2.567 έλεγχοι που σχετίζονται με το λαθρεμπόριο καυσίμων και βεβαιώθηκαν φόροι 2,437εκατ ευρώ. Για το Λαθρεμπόριο καπνικών έγιναν 4.531 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 279,4 εκατ. ευρώ.
·        Α, γι’ αυτό ο …πύραυλος –κουμουτσάκος κάλεσε σε δημοκρατική εγρήγορση…
·        Ο Μ. Σουλτς διευκρίνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) δεν έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος
·        Πάλι με αυταπάτες πήγατε;
·        Τα ποσά φόρων που έχουν βεβαιωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ ανέρχονται σε 225,4 εκατ. ευρώ ενώ για τη λίστα Μπόργιανς σε 308,874 εκατ. ευρώ
·        Μόνο;
·        Από τους χιλιάδες ληστές που υπάρχουν στις λίστες;
·        Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Φικρί Ισίκ, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να επιστήσει την προσοχή της τουρκικής ηγεσίας στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής κυριαρχίας του Ιράκ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμάχη με τη Βαγδάτη για τη συμμετοχή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.
·        Δηλαδή τι θα τους …επιστήσει;
·        Να μη εισβάλλουν σε άλλη χώρα
·        Ή να φέρονται με ..τακτ;…

·        Για «αδράνεια» απέναντι στη φίμωση δημοσιογράφων στην Τουρκία, κατηγορεί ο Στ. Κούλογλου, την ΕΕ

·        Πάντως , Στέλιο, οφείλεις να αναγνωρίσεις στην Ε.Ε ότι είναι συνεπής:

·        Στην αδράνεια

·        Για όλα τα μεγάλα θέματα

·        Και για τα μικρά …

·        Δ. Κουτσούμπας: Δεν πρόκειται να υπάρξει απομείωση του χρέους χωρίς να επιβληθούν νέα, βαριά μέτρα

·        Τώρα αυτό τι είναι

·        Ανάλυση ή …ευχή;

·        Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν αργά τη νύχτα τη Ρωσία για τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε εναντίον αμάχων στο Χαλέπι της Συρίας, όμως δεν συμπεριέλαβαν καμία αναφορά για επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας στο κείμενο με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.
·        Α, όλα κι όλα
·        Το εμπόριο-- εμπόριο
·        Οι δανειστές  έχουν επαφές με τέσσερις υπουργούς για σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς τους και συγκεκριμένα:
·        αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
·        Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και πρωτογενή πλεονάσματα
·        εξωδικαστικός συμβιβασμός για μη εξυπηρετούμενα δάνεια
·        ενίσχυση του ανταγωνισμού (άνοιγμα επαγγέλματος μηχανικών, αδειοδοτήσεις, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας κ.ά.)
·        Δημόσιο
·        αποκρατικοποιήσεις και στελέχωση του νέου ταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας
·        αυτή δεν είναι ατζέντα
·        Το έπος του Γιλγαμές είναι…
·         Π. Κοζομπόλη-Αμανατίδη: Ο κ. Κοντομηνάς μας είχε πει ότι όλα τα πληρώνει, φάνηκε όμως το αντίθετο
·        Ναι αλλά έχει… κούτελο…
·        Ο Φον Δημητράκης

·        Τ.Πετρόπουλος: Νέο σύστημα θα βάλει τέλος στην εισφοροδιαφυγή - στόχος η ανεργία να πέσει στο 12%

·        Μπράβο αισιοδοξία…
·        ο Α. Λοβέ…ρδος παρακάλεσε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί του κατά της Αν. Καββαδία...
·        Δεν έχει σημασία για ποιο γεγονός
·        Αλλά ότι έκρινε τον εαυτό του απαράδεκτο…
·        Κοτζιας :«η Τουρκία είναι μία νευρική δύναμη, έχει πάρα πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις, θρησκευτικές, οικονομικές, κοινωνικές, εθνοτικές. Εχει γύρω της ένα περιβάλλον με πολλή αναταραχή και πόλεμο, σε Συρία και Ιράκ».
·        Νευρική …ερωμένη…
·        Οπότε , προσοχή…
·        Το Τρίο Μπελκάντο…
·        Σκεφθείτε του χρόνου να έχουν χάσει τις εκλογές
·        Οι δύο σίγουρα…
·        Το διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία αποφάσισε η Τουρκία. Θέση ιμάμη προβλέπεται στο οργανόγραμμα της Αγίας Σοφίας από το 1935, όταν μετατράπηκε σε μουσείο από τον Κεμάλ Ατατούρκ, όμως πρόκειται για τον πρώτο μόνιμο διορισμό μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, καθώς μέχρι πρότινος οι προσευχές γίνονταν υπό την επίβλεψη επισκεπτόμενου ιμάμη.
·        Θεέ μου μεγαλοδύναμε….
·        Πάνω από το «πτώμα» του Μαρινόπουλου
·        Και φυσικά πριν προκάμει ο Σκλαβενίτης
·        Ο ένας «Αληθινά χαμηλές τιμές»,  ο άλλος   «Μόνιμα χαμηλές τιμές»
·        Και ο παράλος
·        Η Τιμή -τιμή δεν έχει…
·        Χαράς ευαγγέλια για τους καταναλωτές
·        Για σένα τα κάνουν …
·        «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απορρίπτει το πόρισμα της επιτροπής Λιάκου στο σύνολό του. Καλούμε το υπουργείο να μην υιοθετήσει τις απαράδεκτες προτάσεις του. Δηλώνουμε ότι η τυχόν υιοθέτηση του πορίσματος θα προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της Ομοσπονδίας. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις πάγιες θέσεις του κλάδου για αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές». Μεταξύ των προτάσεων του πορίσματος είναι η καθιέρωση 4χρονου Γυμνασίου και 2ετούς Λυκείου, η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, το εθνικό απολυτήριο κ.ά. «Στο πόρισμα διακρίνουμε προτάσεις που προέρχονται από έναν εκπαιδευτικό χώρο που δεν εμπλέκεται με τη ζώσα πραγματικότητα της μέσης εκπαίδευσης, δεν αφουγκράζεται τους γονείς, το πόσο τους απασχολεί το θέμα του φροντιστηρίου η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, ενώ από νωρίς (μετά τον Ιούνιο όταν παρεδόθη το πόρισμα) εκπαιδευτικοί μιλούσαν για ανεφάρμοστες θέσεις όπως το 4ετές Γυμνάσιο και ακριβό διετές Λύκειο στα πρότυπα του International Baccalaureate (I.B.).
·        Άστα όπως είναι …ά(χ)ριστα…
·        Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος επανέλαβε προς το Ποτάμι παλαιότερη πρόταση για σύμπλευση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. «Πρέπει να συνεργαστούμε και πρέπει να συνεργαστούμε σε αυτήν τη Βουλή. Να κάνουμε μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να απαντήσουμε έτσι σε όλη αυτήν την απόπειρα από τον δικομματισμό, τον μικρό δικομματισμό, να μας παραμερίσει».
·        Γίνεται  ο …Διακονιάρης Δούναβης;
·        Bild: «Πρώτη φορά έλληνας υπουργός ζητά βοήθεια από τους θεσμούς» η εφημερίδα εκθειάζει την αποφασιστικότητα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή.
·        Πάντως ως Γερμανία σας έβγαλε ασπροπρόσωπους ο Μπόργιανς…
·        Η Γαλλία  διαθέτει το 31,5% του ΑΕΠ της για κοινωνικές παροχές, ακολουθεί η Φινλανδία (30,8% του ΑΕΠ), με βάση τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ. Ακολουθούν το Βέλγιο, η Ιταλία, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Νορβηγία, με ποσοστά μεταξύ 25-29%."Το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών αυτών αφορά τις συντάξεις, λίγο παραπάνω από το 8% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο σε όλες τις χώρες. Ακολουθεί η υγεία, όπου οι δαπάνες αυξήθηκαν από το 4% του ΑΕΠ το 1980 στο 6% σήμερα", αναφέρεται στη μελέτη αυτή. Σε πραγματικές τιμές, μεταξύ 2010-13 οι δαπάνες για τις συντάξεις αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, εκτός από την Εσθονία και την Πολωνία.
·        Γιατί στην Ελλάδα αυξήθηκαν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: