ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο δημοσιογράφος Παν. Τσούτσιας στη θέση Καπάκου




Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε., ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσούτσιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης.

 
Ο κ. Τσούτσιας εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989 και μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Σύνταξης Ειδήσεων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά έντυπα.

 Από τα καθήκοντά του αποπέμφθηκε  ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Σταύρος Καπάκος, λόγω αδυναμίας συνεργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο» και τον «ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του».

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ


Την ίδια ώρα, όμως, η απομάκρυνση του κ.Καπάκου από τα καθήκοντά του, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, μέσω twitter έχει τοποθετηθεί δημοσίως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ το ζήτημα της αποπομπής Καπάκου, αναμένεται να θέσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, πρω ην Δ/ντης της «Αυγής» . Ο κ. Παπαδημούλης είχε σχολιάσει στο twitter: «Η απομάκρυνση του Στ. Καπάκου από την ΕΡΤ, μέσω δικαστικού κλητήρα, είναι μελανό σημάδι για την ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τάγμα». 


Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχία, δεδομένης της αντιπαράθεσης που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στην ΕΡΤ. Στο κείμενο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται πως μτά την αναβίωσή της ΕΡΤ «από το Μαύρο και τη ΝΕΡΙΤ, ανοίγει νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εικόνα της ΕΡΤ, καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και η υπογραφή ΣΣΕ». 

Αναφέρει δε ότι «παγίως είναι κατά των απολύσεων, αναμένει, ωστόσο, να φανούν οι κατευθύνσεις που προσδίδει πλέον στην ΕΡΤ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ανέλαβε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ  ως επαγγελματίας

«Ένα σωρό ανακρίβειες και μυθεύματα συνοδεύουν την είδηση για την απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ» γράφει στο  agvi.gr. η

Και συνεχίζει με τα παρακάτω:
 
«Ο Σταύρος Καπάκος δεν είναι μόνο πρώην διευθυντής σύνταξης της "Αυγής" της Κυριακής. Η επαγγελματική του διαδρομή είναι μεγάλη και σημαντική. Πριν από την "Αυγή" εργάστηκε επί περίπου 20 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στον ενημερωτικό τομέα του Mega, αυτό θα έπρεπε να είναι γνωστό, αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η διαδρομή του στη δημοσιογραφία είναι μεγάλη -έστω και λόγω ηλικίας- και πάντως δεν περιορίζεται στα τρία τελευταία χρόνια της «Αυγής».
Αυτά με τα επαγγελματικά. 

Σε σχέση με την Αριστερά, ο Καπάκος έχει μια συνεπή διαδρομή περίπου 40 χρόνων, ούτε χθεσινός είναι, ούτε νεοφώτιστος. Δεν ανέλαβε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ ως εγκάθετος της κυβέρνησης και αλεξιπτωτιστής στην ΕΡΤ, αλλά ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, έμπειρος και έντιμος, ενταγμένος ιδεολογικά στην Αριστερά. Για λόγους δεοντολογίας, δεν έθεσε υποψηφιότητα για σύνεδρος στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε μια τέτοια στάση να συνδυαστεί με αυτό που του καταλογίζουν, ότι δήθεν ανήκει στην τάδε «τάση» του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Καπάκος θέλει να κάνει τη δουλειά του, αυτή για την οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Με σύνεση, με συνέπεια, με εντιμότητα, στις συγκεκριμένες δύσκολες αντικειμενικά συνθήκες: 

μειωμένος προϋπολογισμός, περιορισμένο προσωπικό. Υποστηρίζει ότι οι ρόλοι του διευθύνοντος συμβούλου και του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης πρέπει να είναι διακριτοί. Άλλη η δουλειά του ενός, άλλος ο ρόλος του άλλου - σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο διαχωρισμός είναι σαφής».



Δεν υπάρχουν σχόλια: