ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γονυκλινείς για την εξ ουρανού βοήθεια οι κάτοικοι!

Ρόδος: Οι κάτοικοι γονατιστοί παρακαλούν το Θεό να βρέξει  Λιτανεία στις Καλυθιές
Γονυκλινείς περιμένουν την εξ ουρανού βοήθεια οι κάτοικοι στις Καλυθιές Ρόδου!
 
 
Αντιθέτως με τις Καλυθιές της Ρόδου, στην Δυτική Ελλάδα καταιγίδες και βροχές αναμένονται απόψε, που θα κρατήσουν ακόμη και μέχρι την Κυριακή!
 
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στις Καλυθιές της Ρόδου, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που πλήττει το νησί. 

Οι Ρόδιοι περίμεναν να πέσουν οι πρώτες βροχές τουλάχιστον στις αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να έχουν ξεραθεί τα πάντα.

Αντιθέτως στην Δυτική Ελλάδα καταιγίδες και βροχές αναμένονται απόψε, που θα κρατήσουν ακόμη και μέχρι το Σάββατο, ενώ και κατά το πρόσφατο παρελθόν η περιοχή της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας δεν στερήθηκε από βροχές!


Όπως γράφει η εφημερίδα του νησιού, η rodiaki.gr, το πρωί της Τετάρτης έκαναν λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές, όπου οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.

Ανάλογο περιστατικό επίκλησης της βοηθείας της Παναγίας έχει εμφανιστεί στην περιοχή Καστελλόκαμπος Πατρών το 1989, όταν ο ιερεας της συνοικιακής εκκλησίας κάκεσε τους συνοίκους και έκαναν λιτανεία.

Στις Καλυθιές έχουν ελιές αλλά και αμπέλια και ξινόδεντρα και συνήθως τον Οκτώβριο έριχνε τις πρώτες βροχές, κάτι που δεν συνέβη ούτε φέτος. Οι άνθρωποι, λοιπόν, ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο αυτό στην παραγωγή τους και ήδη έχουν τα πρώτα αρνητικά δείγματα.

Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει το φράγμα του Άη-Γιάννη το οποίο, τέτοια εποχή, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν γεμάτο-μάλιστα είχε και ψάρια, ορισμένα από αυτά σπάνια καθώς και τριάντα πάπιες. Από εκεί έπιναν νερό και τα ελάφια στην περιοχή.

Φέτος, το φράγμα έχει ξεραθεί, πολλά ψάρια ψόφησαν-προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα και έσωσαν κάποια από τα ψάρια με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΡ που έβαλε νερό, αλλά δεν ξέρουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και αφουγκραζόμενοι την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν να γίνει η λιτανεία, που είναι βέβαια για όλο το νησί.

 Σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα μέχρι Κυριακή 


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα το βράδυ με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.  Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεαστούν:
1. Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος η Δυτική και Κεντρική Στερεά η Δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Θεσσαλία.

2. Την Παρασκευή και το Σάββατο πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά.

3. Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής πιθανώς η ανατολική νησιωτική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: