ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζεται η Κεραμική Τέχνη 3.500 ετών στη Θήρα

Κεραμική στη Σαντορίνη
Προϊστορική κεραμική τέχνη στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

Το 12600Ceramic studio, το έχουν δημιουργήσει δύο σημαντικοί έλληνες κεραμίστες η Μαρίνα Ταλιαδούρου και ο Γιάννης Βλαντωνόπουλος από το 2011. Θα βρείτε τους δύο καλλιτέχνες λίγο πριν από την διασταύρωση για το Ακρωτήρι στο χώρο που έχουν δημιουργήσει και στεγάζουν το εργαστήριο αλλά και μια μικρή έκθεση των δημιουργιών τους.

Η διεύθυνσή τους είναι: Εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio, Μεγαλοχώρι Σαντορίνης Τκ. 84700,  P.O Box 578, Τηλ.: 22860 82423. 

«Η Κεραμική είναι μια τέχνη που αγαπάω πολύ. Πάντα πίστευα ότι λόγω της Προϊστορικής Κεραμικής στο Ακρωτήρι, λόγω του ηφαιστείου, η Σαντορίνη θα έπρεπε να έχει μεγάλη παράδοση στη Κεραμική. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κάπου το νήμα κόπηκε. Βέβαια υπάρχουν κεραμίστες στο νησί που δημιουργούν ένα σύγχρονο έργο που θέλοντας και μη η Σαντορίνη αποτελεί τμήμα της έμπνευσης τους και έτσι έχω πολλές ελπίδες για το μέλλον».

Με τα παραπάνω σκιαγραφου την κεραμική πορεία στο νησί σε συνέντευξή του οι δύο καλλιτέχνες αναφερόμενοι στην τρεισήμισι χιλιαδων ετών παράδοση στην τέχνη της κεραμικής, που καλλιεργείται στην Σαντορίνη, έστω και με διακοπές.

Σε ανάρτησή τους, στην προσωπική τους σελίδα στο fb, οι καλλιτέχνες που επιμένουν προϊστορικά, απευθύνουν κάλεσμα σε μικρούς και ενήλικους που επιζητούν να μυηθούν στην τέχνη που ύμνησε τις αρετές της αρχαιότητας, αλλά και της νεότερης παρουσίας της χώρας μας στην θάλασσα της Μεσογείου.



«Συνεχίζουμε τα μαθήματα που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε εκείνους που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την τέχνη του πηλού και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Διδάσκονται όλες οι τεχνικές πηλοπλαστικής, κατασκευή καλουπιών, τροχός, μπαντανάδες και υαλώματα, τεχνικές διακόσμησης και ψησίματος. Τα μαθήματα προσφέρουν βήμα βήμα μια γνωριμία με τα υλικά και τις τεχνικές που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε και να εκφραστούμε» ενημερωνουν οι καλλιτέχνες του Εργαστηρίου Κεραμικής 12600Ceramic studio».

«Έχω δει και έχω φωτογραφίσει κεραμικά κάθε είδους και τεχνικής. Έχω δει πολλά κεραμικά και στη Σαντορίνη. Από αρχαία μέχρι σύγχρονα. Αυτά που αντικρίζω πάντα με πολύ συγκίνηση είναι τα κεραμικά που έχουν συντηρηθεί και τοποθετηθεί εκεί που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης» τονίζει ο Γιάννης Βλαντωνόπουλος.

«Τώρα όσο αφορά τη σύγχρονη κεραμική στη Σαντορίνη η πρόταση μου είναι επισκεφθείτε το εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio, στο Μεγαλοχώρι και για να δείτε και να αγοράσετε κεραμικά ή να πάρετε μέρος σε κάποιο από τα σεμινάρια που διοργανώνει».

http://1260ceramicstudio.com/

(Με στοιχεία από το santoriniinfo.gr και το https://www.facebook.com/1260c/ )

__________
Περισσότερες φωτογραφίες από τα Κεραμικά στο Ακρωτήρι μπορείτε να δείτε στη photogallery Κεραμικά στο Ακρωτήρι Φωτογραφίες



Δημιουργία το εργαστηρίου κεραμικής 1260 στη Σαντορίνη.  Μερικά δείγματα από τις δημιουργίες του 12600Ceramic studio, μπορείτε να δείτε στη photogallery Εργαστήριο Κεραμικής 12600Ceramic studio Φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: