ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία, έτσι ή αλλιώς


Γ. Βαρουφάκης: Θα υπάρξει συμφωνία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα
Γιάνης Βαρουφάκης: "Υπάρχει «100% πιθανότητα» να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής

 

Νίκος Παππάς: Υπάρχει ήδη μια βάση για συμφωνία, το Eurogroup θα συνεχιστεί


"Υπάρχει «100% πιθανότητα» να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News.


"Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα 'ναι' είτε ένα 'όχι' βγει από την κάλπη", διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

"Αν είναι 'ναι', τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το 'όχι', θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

"Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια", τόνισε, και κατέληξε: "Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας".

Ν. Παπππά: Υπάρχει ήδη βάση

«Το Eurogroup είπε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Tre». «Δεν μπορούν να διαψεύσουν τις υποσχέσεις τους», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει ήδη μια βάση για συμφωνία, θα μπορούσαμε να την υπογράψουμε μέσα σε 48 ώρες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιλέξει την οδό του δημοψηφίσματος, αφού σε καμία άλλη χώρα δεν επιβλήθηκαν τόσο σκληροί όροι».

«Δεχθήκαμε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κάποιες αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλά χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανακάμψει», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς αν οι τράπεζες θα ξανανοίξουν την Δευτέρα δήλωσε: «Θα κάνουμε ότι μας είναι δυνατόν, αλλά δεν εξαρτάται από την βούλησή μας. Χρειάζεται νέα ρευστότητα, και πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

«Ελπίζω η ΕΚΤ να κάνει την Δευτέρα ό, τι πρέπει για να εγγυηθεί την σταθερότητα της οικονομίας μας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: