Να... συμπεριφερόμαστε  καλύτερα στην ευεργέτιδα μας, την κα Φράου Μέρκελ συμβουλεύει ο Σουλτς, αλλιώς θα θυμώσει!


Οι παλιότεροι, όταν ήθελαν να μιλήσουν... απταίστως τα ελληνικά, στην περίπτωση που οι προύχοντες θίγονταν και απειλούσαν το λαό, είχαν κάτι χειροπιαστό να τους πουν. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το γνωστό "Θύμωσε ο Αγάς κι έκοψε την π... τσα του"!

Αυτό μας θυμίζει ο και σοσιαλιστής Μάρτιν Σουλτς, που θα θυμόσαστε, ότι στις ευρωεκλογές είχε έρθει στην Ελλάδα για να συμπαρασταθεί στον προστατευόμενό του τον Βαγγελάκη, που τελικά το κόμμα του πήγε αφούντι στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 25-1-2015.
 
Να… μιλάμε καλύτερα λοιπόν, συστήνει ο Μάρτιν Σούλτς, συμβουλεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει  τις λεκτικές επιθέσεις κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και να αποφύγει την μονομερή καταγγελία των κανόνων, καθώς, όπως σημειώνει, σε αυτή την περίπτωση δεν θα τα έβαζε μόνο με την Γερμανία, αλλά με ολόκληρη την Ευρώπη.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag (WaS) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας πλανάται εάν πιστεύει ότι μπορεί να διώξει την τρόικα και οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν παρόλα αυτά τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Αντί να επιμένει σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, θα έπρεπε να συζητήσει μαζί μας πώς μπορούν να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» είπε.

Αναφορικά με τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης ο Μάρτιν Σουλτς σημειώνει ότι δεν τα έχει «διακρίνει ακόμη πλήρως» αλλά πιθανώς εδώ να έγκειται η ευκαιρία για να χαραχτεί από κοινού μια «εποικοδομητική πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρώπη θα έπρεπε να φοβάται τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Σουλτς δηλώνει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να προετοιμαστεί γιατί την περιμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Ωστόσο επισημαίνει πως το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα.