ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών Νίκο Βούτση για επτά θέματα ζητά ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης



Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα την σταθερή απασχόληση των συμβασιούχων.

Η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό έχει ως εξής:


«Κύριε Υπουργέ

Γνωρίζετε το πρόβλημα με τη στελέχωση με προσωπικό των Δήμων με το κατάλληλο προσωπικό.

Ο Δήμος της Πάτρας,  λόγω του νομικού πλαισίου κατάργησης της μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού. Εξ αιτίας των μνημονιακών νόμων που εκπορευόντουσαν από την Ε.Ε. και το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη έχει τα παρακάτω οξυμένα και επείγοντα προβλήματα:

1)    Στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης  (ΔΕΥΑΠ) είχαν προσληφθεί 34 εργαζόμενοι, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες (ΑΣΕΠ, δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), αλλά δεν έπιασαν ποτέ δουλειά, γιατί έγινε αναστολή των προσλήψεων έως 31-12-2016.
    
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, συνημμένα σας υποβάλλω έκθεση του Προέδρου του Δ.Σ.

2) Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου μας, προσέλαβε 16 εργαζόμενους για να μπορέσει να λειτουργήσει με επάρκεια τις δομές του, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του.

Δυστυχώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τα εντάλματα πληρωμής του, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί το θέμα τους για επανεξέταση στο 1ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η σύμβαση με αυτούς τους εργαζόμενους λήγει στις 31/3/2015. Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και δεν είναι δυνατή η μισθοδοσία τους, γίνεται κατανοητό ότι θα υπολειτουργήσουν οι υπηρεσίες όπου εργάζονταν.

3) Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της πόλης μας.
Η λειτουργία του στηρίζεται σε 5 μόνιμους, ενώ οι υπόλοιποι είναι με σύμβαση έργου ή δίμηνα.

Οι γονείς δεν φέρνουν τα παιδιά τους για πάρκινκ, αλλά για ουσιαστική φροντίδα, αυτό όμως απαιτεί το προσωπικό να είναι μόνιμο με πλήρη δικαιώματα (συνημμένα σας υποβάλλω την σύντομη έκθεση της Προϊσταμένης του Δημοτικού Βρεφοκομείου).

4) Τον επόμενο μήνα τελειώνει η σύμβαση 21 εργαζομένων που δουλεύουν στη λειτουργία «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
 Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση για τρίμηνη παράταση του προγράμματος που πιστεύουμε, ότι θα γίνει δεκτό από το Υπουργείο Εργασίας.

Μετά το τρίμηνο οι ανάγκες θα συνεχίσουν να υπάρχουν άρα πρέπει να συνεχίσει η παραμονή των εργαζομένων, με μόνιμη σχέση.

5) Στον Πολιτιστικό Οργανισμό, η Δημοτική Μουσική (Μπάντα) του Δήμου λόγω της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού  έχει μείνει με 7 μουσικούς λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Οι απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τρίτου πολεοδομικού συγκροτήματος της Ελλάδας, θα πρέπει να εξυπηρετηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας Φιλαρμονικών, δηλαδή να απαρτίζεται από 37 μουσικούς κατ’ ελάχιστον, που σημαίνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη πρόσληψης 30 εκτελεστών, διαφόρων μουσικών οργάνων, με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας λειτουργεί με ωρομίσθιους και υποχρεωτική ανταπόδοση από τους μαθητές τους για να πληρωθούν. 

Μπορεί να λειτουργήσει έτσι το Ωδείο; Δεν είναι αυτονόητο ότι αυτές οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να σταματήσουν, προς όφελος των Δημοσίων Δομών, των μαθητών όλων.

6) Παρόμοιο πρόβλημα έχουμε με 2 εργαζόμενους στην ΕΤΑΑ. Παλεύουν με τα δικαστήρια, για να πάρουν την αμοιβή τους, για να μείνουν στην δουλειά τους.

7) Οι Σχολικοί Φύλακες θα πρέπει να επιστρέψουν για την επανασύσταση του θεσμού.

Σε περίπτωση απόφασης κατάργησης του θεσμού και ύπαρξης απόφασης κινητικότητας, να δίνεται η δυνατότητα για εθελοντική μετακίνηση των υπόψη εργαζομένων σε θέσεις της ειδικότητας που έχουν ζητήσει και ανάλογα με τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν.

Κύριε  Υπουργέ

Η επίλυση των άμεσων, επειγόντων, οξυμένων προβλημάτων που σας αναφέρουμε παραπάνω θα βοηθήσει την λειτουργία του Δήμου, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Πατραϊκού Λαού.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία μια επικείμενη μεταξύ μας συνάντηση για να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις.

Με Εκτίμηση
Ο Δήμαρχος
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: