Προϊδεάζοντας για τη γερμανική στάση στο αποψινό Eurogroup, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε, παρόντος του Φρανσουά Ολάντ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση τους,  ότι "χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία" των ελληνικών προτάσεων, προκειμένου να περάσουν και από την Μπούντεσταγκ την ερχόμενη εβδομάδα.

"Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, έχουμε την ευθύνη ώστε οι συμφωνίες να εφαρμοσθούν και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού" δήλωσε, από την πλευρά του ο Φρ. Ολάντ. "Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να παραμείνει. Η θέση της Γαlλίας είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν και από τις δύο πλευρές για μεγαλύτερη συνοχή στην ευρωζώνη. Δε γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Δεν είναι καθόλου στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όπως το έχει διατυπώσει πολλές φορές", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η Γερμανίδα καγκελάριος απέφυγε να τοποθετηθεί επί του προκλητικού σχολίου από το Βερολίνο που παρομοίαζε την Ελλάδα με "Δούρειο Ίππο" της Ε.Ε., λέγοντας ότι δε γνωρίζει από ελληνική μυθολογία.
Ωστόσο δήλωσε με νόημα πως "όταν μιλάμε για παράταση προγράμματος πρέπει να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό".Ζήτησε να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, ωστόσο παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. «Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου η πορεία της Ελλάδας να συνεχιστεί» υπογράμμισε.

Τέλος, αν και παραδέχθηκε τις "μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού" υποστήριξε ότι στην αγορά εργασίας μένουν ακόμη πράγματα να γίνουν. "Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχιστεί αυτή η πορεία", είπε η Α. Μέρκελ.