ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αύριο η Ημερίδα για το Πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών διοργανώνουν από κοινού ενημερωτική ημερίδα για τις δράσεις του Προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00’ στην Αγορά Αργύρη.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες 25 αστέγων, με στόχο την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για την στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξει κάθε συμμετέχοντα με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και επανένταξη του στην αγορά εργασίας.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόγραμμα ολιστικού χαρακτήρα από το οποίο απορρέουν απτά οφέλη για τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η ημερίδα επιβάλλεται στο πλαίσιο του κανονισμού δημοσιότητας, βάσει του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα απευθύνουν χαιρετισμό Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρη Καραβίδα και οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» από τον υπεύθυνο του Φιλόπτωχου Ταμείου, πατήρ Παναγιώτη Ταρσινό, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον βουλευτή Αχαΐας Ι. Φωτήλα

Το μέλλον και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Αχαΐας, τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Αχαΐας με «Το Ποτάμι», Ιάσονα Φωτήλα.
Αρχικά ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Φωτήλα για την εκλογή του, με την ευχή καθημερινά να μάχεται σθεναρά για τα δίκαια και τα αιτήματα των Αχαιών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ο βουλευτής ευχήθηκε στον κ. Κατσιφάρα και στη νέα του θητεία, να συνεχίσει με διεκδικητικό τρόπο να υποστηρίζει τα αιτήματα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αλλά και η εξέλιξη των έργων ΕΣΠΑ που υλοποιούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση.
Στο επίκεντρο τέθηκαν και τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και θα δώσουν νέα πνοή στην Περιφέρειά μας, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι, ο σιδηρόδρομος, αλλά και η έλευση του φυσικού αερίου, που αποτελεί πάγια διεκδίκηση της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τόσο ο Απ. Κατσιφάρας όσο και ο κ. Φωτήλας δεν παρέλειψαν να αναφερθούν για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, δηλαδή τη μάστιγα της ανεργίας και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία, όπου χρειάζεται παρέμβαση, με τον βουλευτή να δεσμεύεται να συνομιλήσει με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να προασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: