ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Καμπανάκι από Κοντονή για χουλιγκάνους και διοικήσεις

Αποφασισμένος να τελειώνει ο τόπος με τους χουλιγκάνους των ομάδων, που σε συνεργασία με αυτές αναστατώνουν τις πόλεις, είναι o Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Αύριο θα σημάνει καμπανάκι.
 
Δεν πάει άλλο η κατάσταση, σε κάθε ντέρμπι να επιστρατεύονται σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις, όταν αυτές τις έχουμε ανάγκη για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος
 
Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια στη «Λεωφόρο», κατά το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού της περασμένης Κυριακής, καμπανάκι σημαίνει για τους χούλιγκανς και τις διοργανώτριες ομάδες, που μπορεί να φθάσει μέχρι αναστολή του πρωταθλήματος, o Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη, αύριο, στις μία το μεσημέρι, τους Προέδρους των ΕΠΟ, Super League και Football League, όπου και θα τους ανακοινώσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει, πρώτα, τις απόψεις τους. Και το σίγουρο είναι πως πια, όπως λένε από το Υπουργείο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, σε κάθε ντέρμπι να επιστρατεύονται σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή εκτρόπων, όταν αυτές τις έχουμε ανάγκη για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Μάλιστα υπενθύμιζαν την υποχρέωση των ομάδων να φυλάσσουν με ίδια μέσα την εύρυθμη εξέλιξη του αγώνα εντός του γηπέδου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Υφυπ. Αθλητισμού Σταύ. Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι αθλητικοί φορείς και παράγοντες αθλητικών σωματείων, όλων των "αποχρώσεων" καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί με αφορμή, αφενός μεν αποφάσεις τρίτων, αφετέρου δε γεγονότα ακραίων αγριοτήτων που συντελούνται στους αγωνιστικούς χώρους.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τους πάντες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη νομοθετικά να αντιμετωπίσει παθογένειες και αθλιότητες, οι οποίες εκτρέφονται επί σειρά ετών και δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό και τη νεολαία. 

Ιδίως μετά τα τελευταία έκτροπα, όλοι συμφωνούν ότι οι υφιστάμενες διοργανώτριες αρχές και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές, είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να οργανώσουν και να διεξαγάγουν πρωταθλήματα χωρίς σκιές και χωρίς βιαιότητες. 

Τονίζουμε όμως, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε ακραίες επιθέσεις, που φτάνουν μέχρι του σημείου να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, κυρίως εις βάρος εργαζομένων, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί διεξαγωγής πρωταθλημάτων εντάσσουν τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης αποκλειστικά στο πλαίσιο των διοργανωτριών αρχών για όσα διαδραματίζονται επί μονίμου βάσεως στους αθλητικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. 

Για το λόγο αυτό αύριο στις 13:00 έχουν κληθεί στον Υφυπουργό οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super League και τη Football League, όπου και θα τους ανακοινωθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, αφού ακούσει τις απόψεις τους. 

Ευελπιστούμε ότι όσοι σήμερα καλούν το Υπουργείο να τοποθετηθεί για όσα ισχυρίζονται, αν και γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και αντιλαμβάνονται το πεδίο των νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας για την πάταξη της βίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, χωρίς αιρέσεις και "αστερίσκους" αφού όπως σωστά έχει διατυπωθεί, όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: